Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pouzarovo hokejové centrum by mělo zahájit provoz v září

České Budějovice - Nový zimní stadion, který v Českých Budějovicích staví pro mládež a veřejnost bývalý hokejový reprezentant a vítěz Stanley Cupu Jaroslav Pouzar, bude v provozu od září. Pouzar při příležitosti svých šedesátých narozenin slavnostně poklepal na základní kámen stavby. Náklady na její vybudování by měly činit zhruba 150 milionů korun. Akce se mimo jiné účastnili například českobudějovický primátor Juraj Thoma (OPB) nebo předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Základní kámen stadionu v Českých Budějovicích
zdroj: ČTK autor: David Veis

Areál stadionu, který roste v blízkosti českobudějovického sídliště Máj, bude na ploše zhruba 4 000 metrů čtverečních. Pozemky patří městu, ale náměstek primátora Miroslav Joch (ČSSD) uvedl, že zastupitelům vznese návrh, aby hokejové centrum získalo plochu za symbolickou cenu. Nyní přitom platí, že by Pouzar pozemek mohl po dokončení projektu odkoupit za cenu v místě a čase obvyklou.

"Pro mě je nyní prioritou vybudování centra. Je to můj cíl a náplň života," řekl Pouzar. Hokejové centrum vyroste v areálu bývalých kasáren. V objektu bude kromě kluziště také tělocvična a regenerační centrum. "Stavbu jsme zahájili před dvěma měsíci a věříme, že hned po ukončení, což bude na podzim letošního roku, v ní zahájíme provoz," řekl manažer projektu Václav Švec ze společnosti Beta 1 Development.

Vizualizace Hokejového centra Pouzar
zdroj: ČTK

Projekt loni žádal o podporu z fondů Evropské unie, ale neuspěl. Proto vedení projektu hledalo alternativní cestu pro financování. Pouzar uvedl, že stavba se financuje částečně z vlastních zdrojů, dále z úvěru a podporou od jiných subjektů.

Pouzar, jenž v NHL vyhrál s Edmontonem Oilers na přelomu 80. a 90. let minulého století třikrát Stanley Cup, chce, aby stadion sloužil hlavně mládeži. Počítá s tím, že by tam hrál klub Českobudějovičtí Lvi. "Postupně plánujeme obsadit týmy ve všech mládežnických kategoriích. Chceme tady vychovávat hráče nejen pro dospělý hokej," uvedl Pouzar.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejista Pouzar slaví šedesátiny
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články