Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Potvrzeno: Dvacítku doplní v přípravě uzdravený Kaše

Praha - Hokejová reprezentace do 20 let může na mistrovství světa počítat i s uzdraveným Davidem Kašem. Devatenáctiletý útočník Chomutova měl v minulých týdnech zdravotní problémy, ale lékaři mu nakonec povolili návrat na led a Kaše tak mohl odletět do zámoří za národním týmem. "Byl jsem pořád nervózní, říkali mi, že uvidí, protože jsem moc netrénoval. Pak ale řekli, že se to dá v klidu dohnat, takže odlétám," uvedl radostně v rozhovoru pro Českou televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Za hokejovou dvacítkou odletěl Kaše

Mladší bratr Ondřeje Kašeho, jenž si aktuálně vybojoval místo v kádru Anaheimu v zámořské NHL, si nejprve v listopadu poranil kostrč. Po návratu na led si po pádu na branku poranil plíci.

Jeho start na juniorském MS původně nevypadal reálně, následně se ale jeho zdravotní stav začal lepšit a po sérii vyšetření mu lékaři povolili, aby se připojil k týmu.

Trenér Petr: Kaše je pro nás klíčový hráč

"Je to jeden z našich klíčových hráčů, proto jsme se rozhodli, že na něj budeme čekat," řekl trenér reprezentace Jakub Petr při zveřejnění širší nominace. Pokud se nestane nic nečekaného, představí se Kaše již na třetích "dvacítkách" v kariéře.

Mistrovství světa hráčů do 20 let se v Montrealu a Torontu uskuteční od 26. prosince do 5. ledna. Češi se v základní skupině utkají s Finskem, Švýcarskem, Dánskem a Švédskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články