Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Potvrdili jsme si, že jsme silným týmem. Pomohly i přesilovky, hodnotil za Liberec Knot

Už jen jediné vítězství a Liberec bude ve finále extraligy. K výhře nad Spartou gólem a asistencí napomohl zadák Ronald Knot. Po utkání zdůraznil sílu Bílých Tygrů v přesilových hrách.

Radost libereckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Teď krátce po utkání se cítíme samozřejmě fantasticky. Když se série přestěhovala k nám do Liberce, tak jsme si říkali, že chceme urvat minimálně jeden zápas. Je skvělé, že se nám to povedlo hned dneska v prvním zápase a zítra uděláme všechno pro to, abychom urvali i ten další a sérii ukončili," řekl Knot.

Sparta do utkání nastoupila velmi zostra a po gólech Ladislava Zikmunda a Davida Tomáška se dostala do vedení 2:0. Bílí Tygři ale nesložili zbraně a díky Michalu Birnerovi rychle snížili. Dvě minuty před koncem druhé třetiny Knot vyrovnal a začínalo se nanovo.

"Od poloviny utkání, kdy se nám podařilo snížit, si myslím, že jsme hráli velice dobře a byli lepším týmem. Vzpomněl jsem si na úvodní zápas s Hradcem, kdy jsme v polovině prohrávali o tři góly. I dnes jsme zabrali a znovu jsme si potvrdili výkonem a nakonec i výsledkem, že síla v týmu opravdu je," pochvaloval si produktivní zadák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. semifinále Liberec - Sparta

Vyzdvihl i přesilové hry domácích. "V celém zápase jsme si fantasticky pomohli přesilovkami, dali jsme v nich všechny naše góly. Věřil jsem tedy, že se nám podaří zápas rozhodnout ještě v základní hrací době, přesilovku v samém závěru jsme ale nesehráli příliš dobře. Naštěstí jsme dostali další šanci v prodloužení a tam už jsme gól dali," radoval se odchovanec Slavie.

Nenápadnou, ale velmi důležitou roli sehrál v početních výhodách domácích Dávid Gríger. Nejprve dvakrát výborně zaclonil výhled Matěji Machovskému a v nastaveném čase byl za svou práci odměněn vítěznou brankou, kdy jemně tečoval Lencovu střelu.

"Všechny tři góly jdou rozhodně za Dávidem. Při prvním i druhém fantasticky zaclonil brankáři výhled. Jsem přesvědčený, že kdyby tam nestál, tak ty góly nepadnou. U třetí branky pak navíc puk ještě lehce tečoval. Hraje kolem branky výborně a my se jeho práce snažíme využívat. Zatím to funguje a věřím, že to takto půjde i nadále," přál si Knot, který si loni v prosinci odbyl na ruském Channel One Cupu reprezentační premiéru.

Bílí Tygři mají k dispozici čtyři mečboly. Ve čtvrtek již mohou sérii s vítězem základní části v nejkratším možném čase na svém ledě ukončit. "Já osobně to vůbec nevidím tak, že by bylo hotovo. Soustředíme se jen na každé další utkání, které přijde. Vedeme v sérii 3:0, a dokud nepřidáme čtvrtý bod, tak není hotovo. Na zápas se opět dobře připravíme a samozřejmě by bylo moc fajn, kdyby se nám to podařilo urvat hned zítra a sérii ukončit," dodal Knot.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články