Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Postupovou příčku udržela Plzeň, Hradec začne čtvrtfinále doma

Praha - Hned pět zápasů 52. kola skončilo v základní době remízou, včetně všech duelů trojice uchazečů o postup do předkola. Plzeň tak po vítězství 3:2 na nájezdy nad Spartou jako poslední tým proklouzla do play-off, Zlínu a Olomouci nebyl už nic platný naprosto totožný výsledek proti Karlovým Varům, respektivě Kometě. Indiáni navíc v tabulce přeskočili Mladou Boleslav, která prohrála na ledě vítěze základní části Liberce 1:4, a v předkole vyzvou Vítkovice. Na Středočechy čeká sedmý Chomutov. Domácí prostředí pro vzájemnou čtvrtfinálovou sérii si vybojoval Hradec Králové, Litvínov totiž prohrál v prodloužení v Pardubicích.

Martin Straka na lavičce Plzně
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Už po konci základní části je také jasné, že o semifinále bude bojovat třetí Sparta se šestou Kometou Brno a čtvrtý Hradec Králové s pátým Litvínovem. Vítěz základní části Liberec a druhý Třinec budou čekat na úspěšné týmy z předkola. Skupina o 11.-14. místo je letos pouze formalitou, poslední Pardubice a třinácté Karlovy Vary čeká s jistotou baráž.

Útočník Lukáš Pech ze Sparty ovládl produktivitu základní části o čtyři body před druhým Dominikem Kubalíkem z Plzně. Třiatřicetiletý Pech nasbíral v 50 zápasech 52 bodů za 20 branek a 32 asistencí. Kubalík zaznamenal v 51 duelech 29 gólů a 19 přihrávek. Pech vyhrál kanadské bodování poprvé v kariéře.

Nejlepším kanonýrem se stal stejně jako loni jednadvacetiletý Kubalík. O šest branek méně zaznamenal druhý Michal Vondrka z Chomutova. Nejlepším nahrávačem je Jaroslav Bednář z Hradce Králové, který si připsal 36 asistencí v 49 duelech. Druhý Pech zaostal o čtyři přihrávky.

Sparta Praha - Škoda Plzeň 2:3 SN

Ačkoli prohrávali a nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, dokázali hokejisté Plzně srovnat proti Spartě dvanáct minut před koncem na 2:2 a kýžený bod, který znamenal postup do předkola play-off, už uhájili. Nakonec se Indiáni radovali z vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Sparťan Lukáš Pech ovládl kanadské bodování soutěže se ziskem 52 bodů.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY (//sport/hokej/extraliga/349924-plzen-vybojovala-na-sparte-postupove-body-zapadocesi-si-po-vyhre-zahraji-play-off/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Plzeň

PSG Zlín - Energie Karlovy Vary 3:2 SN

Zlín nesplnil v boji o předkolo ani základní předpoklad, tedy vítězství nad Karlovými Vary v základní hrací době a čeká ho pouze skupina o umístění. Berani dokázali sice smazat rychlé dvoubrankové vedení Západočechů, nakonec si ale připsali jen výhru v nájezdech a na 11. pozici zaostali za první desítkou o dva body.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY (//sport/hokej/349934-zlinu-stihaci-jizda-nevysla-pres-vyhru-nad-vary-na-predkolo-nedosahl/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Karlovy Vary

HC Olomouc - Kometa Brno 3:2 SN

Přestože během dramatického večera hokejisté Olomouce v jednu chvíli s ohledem na výsledky Plzně a Zlína postupovali do předkola, nakonec na vyřazovací boje nedosáhli. V závěrečném kole sice zdolali Brno 3:2 po nájezdech, přesto skončili dvanáctí. Kometa vyzve ve čtvrtfinále bitev o titul pražskou Spartu.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY (//sport/hokej/349931-olomouc-porazila-kometu-az-v-najezdech-a-ceka-ji-jen-play-out)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Kometa Brno

Piráti Chomutov - Hradec Králové 1:3

Hokejisté Hradce Králové zvítězili na ledě Chomutova a ve čtvrtfinále se utkají s Litvínovem. Po porážce Chemiků v Pardubicích navíc skončili v tabulce čtvrtí a sérii budou začínat doma. O výhře Východočechů rozhodly dva góly na pomezí první a druhé třetiny.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY (//sport/hokej/349929-hradec-vyhral-v-chomutove-a-ve-ctvrtfinale-bude-zacinat-doma/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Hradec Králové

Dynamo Pardubice - HC Litvínov 4:3 PP

Poprvé po osmi porážkách zabraly Pardubice a přehrály Litvínov 4:3 v prodloužení. Chemiky tato ztráta odsoudila k pátému místu v tabulce. Pardubice po většinu utkání vedly, ovšem Litvínov v hektickém závěru necelou vteřinu před třetí sirénou srovnal a dovedl zápas do prodloužení. V něm o bonusovém bodu pro domácí rozhodl Ján Sýkora.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY (//sport/hokej/349932-litvinov-nezvladl-zapas-v-pardubicich-a-do-play-off-jde-z-pateho-mista/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Litvínov

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:1

Vítězně základní část uzavřeli hokejisté Liberce, když v posledním 52. kole porazili Mladou Boleslav 4:1. O výhře úřadujícího šampiona rozhodl gól Petra Jelínka v oslabení před polovinou zápasu, v němž se hosté prosadili až v samém závěru. Mladá Boleslav skončila desátá a narazí v předkole na sedmý Chomutov.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY (//sport/hokej/349930-liberec-oslavil-zisk-prezidentskeho-poharu-vyhrou-nad-boleslavi/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Mladá Boleslav

Oceláři Třinec - HC Vítkovice 3:2 PP

Druhé místo v základní části potvrdil Třinec vítězstvím 3:2 v prodloužení v ocelářském derby proti Vítkovicím. O šesté domácí výhře nad Ostravany v řadě rozhodl 38 sekund před koncem prodloužení Martin Růžička a dokonal obrat Ocelářů z 0:2 na 3:2.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY (//sport/hokej/349933-trinec-zakoncil-zakladni-cast-vyhrou-v-ocelarskem-derby/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Vítkovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články