Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Postupové šance neutralizovala smršť ve druhé třetině, osmnáctka podlehla Finsku 1:5

Česká hokejová osmnáctka prohrála ve svém druhém utkání na domácím Hlinka Gretzky Cupu s výběrem Finska 1:5. Svěřenci Karla Berana nenavázali na úvodní výhru nad Švýcarskem, ve druhé třetině inkasovali čtyřikrát během devíti minut a k postupu do semifinále jim nemusí stačit ani případná výhra nad dosud suverénní Kanadou. Javorové listy mají jisté první místo a vedou tabulku skupiny se skóre 14:0.

Jan Myšák
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Je to pro nás velké zklamání. Po úvodu, kdy hokej byl vyrovnaný, jsme dostali rozdílový první gól z předbrankového prostoru. Nechodili jsme dost důrazně do osobních soubojů, před brankovištěm jsme nebyli tam, kde jsme měli být, takže všechny puky sbírali hráči Finska," zhodnotil utkání kouč Karel Beran.

Český tým nedokázal v úvodní třetině využít ani jednu ze 3 přesilových her. Finové byli úspěšnější a v čase 17:45 se prosadil Hirvonen. Domácí výběr dostal ve druhé části k dispozici dokonce početní výhodu 5:3, ale ani ta k vyrovnaní nevedla.

Naopak v polovině základní hrací doby zvýšil finské vedení přesnou dorážkou Réty. Vzápětí sice mohl snížit z trestného střílení Jan Myšák, jenže neuspěl. "Asi to ovlivnilo zápas hodně. Nechci říct, že kdybych ho dal, mohlo to být jiné. Asi jsem něco mohl změnit, ale teď s tím nic neudělám," uvedl Myšák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko "18" - Finsko "18"

O svém vítězství rozhodli hokejisté Suomi definitivně ve druhé polovině zápasu, kdy se během pěti minut trefili Suni, podruhé v zápase Hirvonen a pátý gól přidal v čase 36:40 přesnou střelou Niemi.

"Myslím, že jsme dvě třetiny nehráli náš hokej, to, co jsme měli, co nám trenéři říkali. Bohužel, nevím, co se stalo. Finové byli lepší, bruslili dobře, prostě nás přehráli," konstatoval Myšák.

Po čtvrté inkasované brance nahradil Jana Bednáře v české brance Pavel Čajan. Ve třetí třetině se gólu dočkala i česká osmnáctka, na konečných 1:5 snížil v oslabení Myšák.

"Všechny nás to v kabině mrzí, bohužel se to nepovedlo. Na zápas jsme byli vyhecovaní, co k tomu říct. Je to škoda, ale zítra hrajeme s Kanadou. Ta je tady sice nejlepší, ale pořád máme šanci, abychom postoupili. Na zítra se vyspíme a budeme chtít vyhrát," uvedl Myšák.

Výsledky Hlinka Gretzky Cupu hokejistů do 18 let:

Česko - Finsko 1:5 (0:1, 0:4, 1:0)
Branky: 43. Myšák - 18., 34. a 36. R. Hirvonen, 28. Aatu Räty, 37. E. Niemi.

Kanada - Švýcarsko 8:0 (3:0, 3:0, 2:0).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články