Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Poslední předvánoční kolo. Hradec a Pardubice čeká derby, Třinec bude hájit čelo

Praha – Předtím, než si extraligoví hokejisté rozbalí na Štědrý den dárky a s rodinou usednou ke slavnostní večeři, musí ještě odehrát jeden zápas. Ve 31. kole, které se uskuteční netradičně ve čtvrtek, dojde na třetí východočeské derby sezony, v němž Hradec Králové přivítá Pardubice. Vedoucí Třinec si může upevnit pozici v čele proti posledním Karlovým Varům. V akci bude kompletní čtrnáctka extraligového pelotonu. Přímý přenos duelu Hradec Králové – Pardubice sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 17:00.

Hradec Králové se začal prezentovat vyrovnanějšími výkony, ale protože v úterý nehrál, derby bude pro něj první zápas po reprezentační pauze. "Hráči už to v hlavách mají a věřím, že budeme dobře připraveni. Tím, že je to derby s Pardubicemi, se natěšení ještě umocňuje," řekl kouč Václav Sýkora.

"Z výkonů mám teď samozřejmě lepší pocit, ale přesto je stále co zlepšovat. Máme pořád rezervy, na kterých musíme pracovat. Zlepšili jsme obrannou činnost, ale stále máme problémy v koncovce, proměňování šancí a ve využívání přesilových her," doplnil Sýkora. V sestavě už by mohl být uzdravený Dej.

Pardubice si naopak stihly přes solidní výkon připsat prohru s Libercem (2:3). "Úterní porážku musíme hodit za hlavu, zápasy jdou v rychlém sledu. Mountfield v úterý odpočíval, my jsme hráli s Libercem. Nechci spekulovat, co je výhodnější. Sparta taky hrála u nás po utkání Ligy mistrů v Bernu a přehrála nás," připomněl hostující kouč Pavel Rohlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Hradec Králové

Třinec bude hájit vedení

Třinec vévodí soutěži o čtyři body před obhájcem titulu Libercem. I díky úterní výhře proti Spartě. "Těší nás, že jsme po reprezentační pauze začali výhrou nad tak silným soupeřem a udrželi jsme se na vlně. Budeme to chtít potvrdit i proti Karlovým Varům. Věřím, že zápas odmakáme tak, jak jsme ho odmakali proti Spartě," uvedl asistent trenéra René Mucha.

Energie toužila proti Olomouci snížit ztrátu na desátou příčku, jenže ta naopak porážkou v prodloužení ještě o bod narostla na 11 bodů. "Zvítězit jsme si nezasloužili. Bohužel se nám do zápasu nepodařilo přenést, čemu jsme se věnovali během přestávky," litoval bek Tomáš Dujsík.

Chomutov chce tři body, po triumfu prahne ale i Liberec

Chomutov jako by si liboval v dramatických zápletkách. Hned 13 z dosud odehraných 30 zápasů dovedl do prodloužení či nájezdů. V základní hrací době remizoval už pětkrát za sebou, s Libercem chce ale všechny tři body. "Doufám, že se poučíme z posledních zápasů, zlepšíme se a nebudeme opět dotahovat a vyrovnávat na konci," přál si obránce Jan Rutta.

Liberec utnul dlouho nepoznanou sérii tří zápasů bez bodového zisku. "Jsme strašně rádi, že jsme sérii ukončili, i když nebyla nijak dlouhá. Není příjemné prohrát třikrát za sebou, ale předtím jsme zase měli neskutečnou šňůru výher. Teď to na nás padlo a už jsme nedávali góly tak lehce. Naštěstí jsme to zastavili v Pardubicích a do dalších zápasů můžeme zase jít ve větším klidu," poznamenal útočník Vladimír Svačina.

Kometa si chce proti Vítkovicím zlepšit bilanci

Kometa v tomto ročníku oba zápasy s Vítkovicemi prohrála, získala v nich jen bod a soupeři vstřelila jediný gól. "Vítkovice výborně brání, vzájemné duely nás stojí spoustu sil. První zápas v Brně hrál náš protivník až na samé hraně možností," řekl asistent brněnského trenéra Petr Haken, jenž věří v navázání na úspěšné výsledky na domácím ledě před reprezentační přestávkou.

"Předpokládáme, že Vítkovice opět postaví svou hru na výborné defenzivě. Musíme proto více střílet a tlačit se do branky," dodal Haken. Kometě bude chybět Nečas, jenž se chystá s reprezentační dvacítkou na MS v Kanadě, na marodce jsou brankář Čiliak, obránce Kováčik a útočník Kvapil. V sestavě Brna se tak objeví Roman Erat, který hraje v Třebíči. Nastoupí v útoku společně s bratrem Martinem.

Vítkovice naskočí poprvé po reprezentační přestávce. Jenže v dost okleštěné sestavě. Mimo hru zůstávají dlouhodobě zranění Szturc a Balán, hrát nejspíš nebude ani Urbanec a Koloucha s Tyborem schvátila viróza s vysokými horečkami. Ale už v prvním duelu na brněnském ledě postrádali Ostravané řadu hráčů a vyhráli v nájezdech 1:0.

"To už je dávno, to neřešíme. Ale vnímáme to. A hráčům se snažíme pořád vštěpovat, že zápasy jsou především o nás. Pokud odvedeme maximální a poctivý výkon plný nasazení, bojovnosti, osobní zodpovědnosti, tak se to podařit může," věří trenér Pavel Trnka.

Toho čeká oficiální extraligová premiéra na střídačce s Vladimírem Vůjtkem starším, jenž mužstvu vypomáhá při neúčasti Jakuba Petra, který je v zámoří s reprezentační dvacítkou. "I nadále funguje konzultační trojúhelník. S Kubou jsme neustále po telefonu v kontaktu a všechno dopodrobna probíráme. V tomto směru se nic zásadního nemění. Pan Vůjtek byl s námi na střídačce už v předešlých zápasech, takže ani pro hráče to nebude nic nového," podotkl Trnka.

Zlín plánuje potvrdit formu

Zlín se po výměně trenérů výsledkově chytil. Z posledních pěti zápasů Berani čtyřikrát vyhráli a získali 10 bodů. "Chtěli bychom úspěšnou cestu potvrdit, tým se dostal do herní pohody. Zlepšili jsme i produktivitu," poznamenal trenér Robert Svoboda před duelem s Plzní.

"Plzeň velmi dobře brání, dostává málo gólů. V minulém kole mě překvapila vítězstvím nad Kometou. Hru soupeře jsme si rozebrali, pokusíme se najít, co na něj bude platit," dodal Svoboda. Stále bude postrádat zraněného Gaga a nejistý je start Holíka s Bukartsem, kteří chyběli v posledním vítězném duelu v Mladé Boleslavi.

Ani jedenáctá Plzeň, jež má na Zlín k dobru dva body, nemá na rozdávání. "Potřebujeme body, ať hrajeme se silnějšími, nebo slabšími soupeři. Paradoxně možná zvládáme lépe zápasy s papírově silnějšími. Navíc si myslím, že hrajeme lépe venku než doma," domnívá se asistent Jiří Hanzlík.

"Potřebujeme přes svátky nasbírat co nejvíc bodů. Jde to rychle za sebou a každý zápas je důležitý. Pořád doháníme ztrátu z nepovedeného úvodu sezony. Potřebujeme udělat šňůru dobrých výsledků, abychom chybějící body nasbírali zpátky," řekl útočník Jakub Lev.

Devátá Mladá Boleslav přivítá čtvrtý Litvínov. Olomouc hostí pátou Spartu. "Čeká nás utkání se soupeřem, jenž dozajista předvede velmi bojovný výkon. Nepředpokládám, že padne mnoho gólů, takže naším cílem je hrát disciplinovaně bez zbytečných vyloučení," řekl asistent Sparty Zdeněk Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články