Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Poslední Boleslav míří poprvé bodovat do Kladna

Praha - Mladá Boleslav je posledním týmem v hokejové extralize, který dosud nebodoval. Nelichotivou bilanci chce Bruslařský klub změnit ve středočeském derby, kdy se v rámci programu pěti zápasů 6. kola představí na ledě Kladna. Na druhém pólu tabulky se naopak bude pokoušet upevnit svou překvapivou vedoucí pozici Litvínov, jehož hráči přivítají jednoho ze svých nejbližších pronásledovatelů Zlín. Utkání Kladno - Mladá Boleslav výsílá v rámci pořadu Buly - hokej živě od 18:00 ČT4 a sportživě.cz.

Ilustrační foto

Kladno nový ročník výtečně začalo, ale po sérii tří výher následovaly dvě porážky, v nichž Rytíři zaznamenali vždy pouze po jedné vstřelené brance. "Chceme naskočit zase zpátky a vyhrát, to je jasné," řekl asistent trenéra Petr Tatíček. Ví však, že nepůjde o snadný úkol. "Soupeř je bez bodu, to hovoří za vše. O to bude náš nejbližší zápas těžší." Mužstvo se již musí obejít bez útočníka Hořavy, který se po třech odehraných duelech dohodl na smlouvě s vedením švýcarského týmu Servette Ženeva. Neměl by však scházet Drtina, který se zranil během posledního utkání v Karlových Varech.

Mladá Boleslav v úterní předehrávce 9. kola s Libercem výrazně zlepšila defenzivu oproti nepovedenému vstupu do soutěže, kdy ve čtyřech zápasech inkasovala 20 branek, jenže vyšla naprázdno střelecky a znovu prohrála. "Do obrany jsme ale hráli velmi dobře, na tom chceme stavět. I na Kladně bude základ v poctivé defenzivě, ale musíme zlepšit produktivitu v útoku, bez vstřelených branek se boduje špatně," dodal asistent trenéra Vladimír Hiadlovský. V týmu již není zkušený bek Marušák, který odešel na hostování do Plzně. Mimo hru jsou Demel a Plodek, po zranění ještě nenastoupí Cetkovský, jenž klub posílil na hostování z Pardubic do konce ledna.

Litvínov zatím ve všech čtyřech odehraných utkáních bodoval, když dosud našel jediného přemožitele v hokejistech Vítkovic a prohrál v Ostravě na samostatné nájezdy. Doma byli ovšem Severočeši stoprocentní, když porazili České Budějovice i Brno. Nyní je čeká Zlín, přičemž v minulém ročníku Berani na svém ledě Litvínov potupili dokonce "desítkou". V posledním souboji se ovšem podařilo Litvínovu ukončit sérii čtyř domácích porážek za sebou ve vzájemných měřeních sil a zvítězil 3:1.

Zlín ze dvou zápasů na soupeřových kluzištích přivezl pět bodů. Trenér Rostislav Vlach se proto netají cílem získat body i na ledě prvního týmu tabulky. "Litvínov má velkou sílu v ofenzivní činnosti. Především první útok ve složení Kubinčák, Hübl, Lukeš hraje prim. V litvínovském hokeji převládal vždy útok nad obranou. Kromě toho má Litvínov i výborného brankáře," poznamenal Vlach, který bude mít k dispozici kompletní tým. V sestavě ale bude chybět mladý útočník Honejsek, který doháněl fyzickou kondici a na rozehrání nastoupil v první lize za Třebíč.

Liberec od domácího výprasku 0:6 s Vítkovicemi v následujících dvou utkáních inkasoval dohromady pouze jediný gól, přestože se představil v arénách soupeřů. V Karlových Varech vyhráli Bílí Tygři 3:1, v úterý v Mladé Boleslavi pak fotbalovým výsledkem 1:0. Navázat na to chtějí Severočeši i v druhém utkání před svými diváky proti Brnu, aby tak odčinili nepovedenou premiéru v nové sezoně. Na marodce jsou ovšem útočníci Bortňák, Bartovič a Klimenta.

Brněnská Kometa vyhrála před více než měsícem v Liberci zápas European Trophy 2:1. "Tehdy hrály oba týmy kvůli zraněním v nekompletních sestavách. Liberec se sice v extralize rozjížděl pomaleji, ale má nesmírně kvalitní tým. Musíme se ze strany soupeře připravit na ofenzivní hokej. Vůbec nemůžeme spoléhat na to, že Vítkovice vyhrály v Liberci 6:0, protože zápas byl vyrovnaný i na počet střel. Pouze Vítkovicím se mimořádně dařilo v koncovce," uvedl brněnský kouč Zdeněk Venera, který bude postrádat zraněného útočníka a bývalého libereckého hráče Podkonického.

Pardubice se chtějí v souboji s českobudějovickým Mountfieldem rehabilitovat za úterní propadák se Spartou (2:6). "Do utkání musí nastoupit úplně jiné mužstvo s jiným elánem a jinou chutí, s jinou agresivitou, přesností, prostě úplně jinak než v úterý," prohlásil asistent trenéra Ladislav Lubina. "Na taktiku soupeře jsme se dnes v tréninku připravovali. Musíme zlepšit založení útoku, zjednodušit přechod přes střední pásmo a v útočném pásmu přidat víc střelby, důrazu a víc agresivity," doplnil Lubina.

České Budějovice jsou zatím stoprocentní doma, jediný venkovní duel na úvod sezony v Litvínově ale prohrály. "Pardubice patří k nejlepším celkům v extralize, obzvláště v domácím prostředí. Přestože prohrály se Spartou, jsou mimořádně nebezpečné. Pardubičtí hodně bruslí a jsou důrazní," připomněl jeden z ofenzivních lídrů jihočeského mužstva Pavel Kašpařík.

Mistrovský Třinec rozptýlil pochybnosti o své formě kanonádou v Mladé Boleslaví a třetí domácí utkání chce konečně proměnit v tříbodový zisk. "Ten výsledek z Mladé Boleslavi by nám měl pomoct. Zápas proti Slavii bude určitě trochu o něčem jiném, soupeř hraje velmi dobře organizovaný a maximálně agresivní hokej, prosadit se v jeho obranném pásmu není vůbec snadné," upozornil trenér Břetislav Kopřiva. Oceláři se musejí obejít bez dlouhodobě zraněného Varadi, obránce Seman už po otřesu mozku začal trénovat, ale jeho start je zatím nejistý.

Slavia vytěžila maximum z úvodních dvou zápasů, ale poté nebodovala, když v Českých Budějovicích i doma s Litvínovem prohrála těsně o gól. Ocelářům mají Pražané co vracet - v jarním play-off s nimi ztratili semifinálovou sérii, v níž vedli už 3:1 na zápasy. Oceláři kontrovali třemi výhrami a dokráčeli posléze až k titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články