Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Poruba dala Vsetínu šanci, ale nakonec nezaváhala

Neochvějný lídr prvoligové tabulky Poruba zvládl duel se svým největším soupeřem. Lídr tabulky první ligy porazil Vsetín 4:3 a ještě navýšil svůj výrazný náskok v tabulce. V dalších zápasech Třebíč porazila Jihlavu 3:1 a Prostějov uspěl ve Zlíně 2:1 po samostatných nájezdech. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Poruba – Vsetín

Poruba zabrala po dvou porážkách za sebou. Mezi 17. a 18. minutou během 68 sekund jí zajistil vedení 2:0 v přesilových hrách Antonín Honejsek. Valaši v první polovině druhé části smazali ztrátu díky Vítu Jonákovi a Michalu Hryciowovi. Ve 45. minutě vrátil domácím náskok Tomáš Gřeš a v čase 48:36 zvýšil Marek Tvrdoň. Jeho branka nakonec byla vítězná, protože za 59 sekund zkorigoval výsledek Luboš Rob. Pro Vsetín to byla teprve druhá prohra z posledních sedmi zápasů.

Zlín prohrál čtvrtý z posledních pěti duelů, z nichž tři se rozhodovaly až v nastavení. Ideální období neprožíval ani Prostějov, který si vylepšil bilanci třetí výhrou z uplynulých pěti duelů. Domácí Berany dostal v čase 13:47 do vedení v přesilové hře Mikko Salmio, ale ve 33. minutě odpověděl také v početní výhodě Zdeněk Doležal. Duel dospěl až do nájezdů a v nich se prosadili jen Jakub Illéš a Jan Veselý za Jestřáby.

Třebíč po sérii čtyř porážek potřetí za sebou uspěla. Jihlavská Dukla potřetí v řadě nebodovala. Hostující Horácká Slavia se ujala vedení v 5. minutě v přesilovce díky slovinskému obránci Mihovi Štebihovi, v polovině utkání však odpověděl Marek Chvátal. V čase 57:28 ale vrátil hostům náskok Petr Vodička a za 27 sekund pečetil výsledek Martin Dočekal.

Teprve druhou výhru z uplynulých pěti utkání oslavily Litoměřice, které zvítězily v Chrudimi nad domácími Pardubicemi B 5:1. Dvěma góly k tomu přispěl Josef Koláček a třemi asistencemi Filip Kuťák. Záložní tým Dynama vyšel naprázdno poprvé po pěti utkáních, z nichž tři vyhrál.

Slavia zvítězila v Sokolově 4:3 a díky šesté výhře z posledních sedmi utkání se posunula z 13. na 11. místo. Dvakrát skóroval za Pražany Robin Všetečka a tři body za gól a dvě asistence si za vítěze připsal obránce Karel Klikorka. Baník potřetí za sebou nebodoval.

Poslední Znojmo porazilo Kolín 1:0, po šňůře čtyř porážek uspělo podruhé za sebou a na chvostu tabulky už má jen jednobodovou ztrátu na dvanáctý Frýdek-Místek, který si duel v Přerově kvůli početné marodce odložil, a třinácté kolínské Kozly. Ti prohráli šestý z posledních sedmi duelů. Jediný gól dal ve 33. minutě Petr Beránek a osmnáctiletý gólman Jan Kavan, který přišel na střídavý start z extraligové Komety Brno, vychytal ve své premiéře za Orly díky 24 úspěšným zákrokům čisté konto.

První hokejová liga – 44. kolo:

Jihlava – Třebíč 1:3 (0:1, 1:0, 0:2), Zlín – Prostějov 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0), Pardubice B – Litoměřice 1:5 (0:1, 0:1, 1:3), Sokolov – Slavia Praha 3:4 (2:0, 0:1, 1:3), Znojmo – Kolín 1:0 (0:0, 1:0, 0:0), Poruba – Vsetín 4:3 (2:0, 0:2, 2:1),

Hlavní zprávy

Nejčtenější články