Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pořadatelé očekávají, že zápasy NHL v Praze budou vyprodané

Praha - Na říjnové pražské zápasy NHL mezi Bostonem a Phoenixem je k dispozici ještě dostatek vstupenek. Pořadatel akce, společnost Česká sportovní, ale necelé tři měsíce před druhým představením zámořské ligy v tuzemsku předpokládá, že v O2 areně bude plno stejně jako při dvojzápase před dvěma roky mezi New Yorkem Rangers a Tampou Bay. Boston s Phoenixem se představí v Praze v sobotu 9. října a o den později.

"Na sobotní zápas jsou prodány dvě třetiny vstupenek a nedělní je prodaný z poloviny," řekl na ředitel České sportovní Vladimír Šafařík. "Nemám obavy, že by došlo k tomu, že by zápasy nebyly vyprodané. Chystají se na ně fanoušci z Ameriky v řádu stovek, hodně vstupenek chtějí také hráči," poukázal především na zástupce z Česka.

Lístky na NHL dostal při tiskové konferenci i Jaromír Jágr, který jako člen Star Teamu spolu s Tomášem Berdychem, Šárkou Záhrobskou a Janem Železným spadá pod křídla České sportovní. Majitel společnosti Miroslav Černošek litoval, že Jágr nebyl v Praze s Rangers a nebude ani nyní, a pošle pro něj prý v říjnu do Omsku letadlo. "Mrzí mě, že se mi nepovedlo v Praze hrát. Musím se podívat, jak máme zápasy s Omskem," přijal dárek Jágr s nejistotou své účasti v hledišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Pořadatelé lákají na NHL v Praze

V dresu Phoenixu se představí útočníci Radim Vrbata a Petr Průcha, kteří už absolvovali první start NHL v Praze. Průcha v dresu Rangers a Vrbata v barvách Tampy Bay. "Je to pro nás super akce. Kdyby to bylo někde ve Švédsku, tak by to bylo cestování navíc," prohlásil Vrbata. Oproti předchozí sezoně z Phoenixu odešel bek Zbyněk Michálek do Pittsburghu, klub nepočítá ani s útočníkem Robertem Langem. Naopak chybět by neměl další forvard Martin Hanzal, který je chráněným volným hráčem a jedná o novém kontraktu. "Doufám, že to vyjde a budu v Praze hrát. Určitě to bude nádherný zážitek," podotkl Hanzal.

V týmu Bostonu zůstal po odchodu Vladimíra Sobotky do St. Louis jediným českým zástupcem David Krejčí. Slovenské příznivce může lákat do Prahy start kapitána Bruins Zdena Cháry.

Vstupenky jsou letos levnější než v roce 2008

Zatímco před dvěma lety stály lístky na premiéru kanadsko-americké NHL v Česku 1990 až 7 900 korun, tentokrát bylo rozpětí stanoveno na 990 až 3 990 korun. Nejdražší VIP balíčky budou stát 7 990 korun, minule to bylo o pět tisíc více. Necelou tisícovku budou ale stát vstupenky jen do čtyř sektorů v horním patře O2 areny.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články