Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Pořád žijeme, radoval se po kladenské výhře Kaberle

Kladno - Obránce Tomáš Kaberle pomohl Kladnu k první tříbodové výhře v baráži o extraligu a Rytíři díky ní zůstali ve hře o udržení mezi elitou. Čtyři kola před koncem baráže ztrácí Kladno šest bodů na druhé postupové místo. "Žijeme," radoval se po výhře 6:2 nad Chomutovem.

"Věděli jsme, že tento zápas je pro nás nesmírně důležitý. To jsou teď prakticky všechna utkání až do konce baráže," podotkl. Kaberle kvitoval, že dnes porazila i Mladá Boleslav v tabulce druhou Olomouc. "V neděli je to opět v našich rukách. Když na Hané zvítězíme za tři body, je to stále otevřené do dalších utkání," řekl mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru z roku 2011.

Rytířům k úspěchu nad Piráty hodně pomohl i jeho gól. "Byl důležitý pro celý tým. V předchozích sedmi zápasech jsme jen jednou vedli. Dnes nám parádně vyšla první třetina, kdy jsme dali tři góly, a od toho jsme se odrazili," kvitoval vydařenou první dvacetiminutovku.

I přes dnešní výhru ale není situace Kladna příliš optimistická. K udržení extraligy potřebuje vyhrát i všechny další duely. "Bereme to zápas od zápasu. Víme, že následující čtyři zápasy musíme vyhrát v normální hrací době. Já už teď myslím na Olomouc. Tam to musíme zvládnout a pak se můžeme dívat na další nejbližší zápas," dodal šestatřicetiletý obránce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články