Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Poprad ukázal, že se dá vyhrát i bez brankářů

Banská Bystrica - Hokejisté Popradu dokázali v úterním zápase slovenské extraligy vyhrát na ledě Banské Bystrice i přesto, že v závěru se musel do jejich branky postavit útočník Samuel Takáč. Konec utkání 16. kola nejvyšší slovenské soutěže totiž poznamenala série bitek, do které se zapojili i oba brankáři. Rozhodčí Miroslav Štefik v zápase nakonec rozdal 193 trestných minut.

Zimní stadion Poprad
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Domácí Robert Slipčenko i hostující Dušan Sidor dostali následně trest do konce utkání, a do popradské branky tak musel Takáč. Poprad totiž už neměl k dispozici žádného gólmana, protože jednička Tommi Nikkilä se ve 43. minutě zranil.

Takáč přitom nebyl první volba Popradu; pro případ nouze byl již ve třetí třetině připraven zaskočit útočník Dávid Buc, i on se ale zapojil do bitky a dostal trest. Do branky tak musel Takáč, který sice hned po patnácti sekundách inkasoval v přesilovce, ale vyrovnat se Banské Bystrici již nepodařilo a prohrála 3:4.

Slipčenko, který se popral již podruhé v této sezoně, po zápase přiznal, že Sidora k bitce vyzval úmyslně. Věděl, že Poprad už jiného brankáře nemá. "Naznačoval jsem mu dost dlouho, aby do bitky šel a přijal to. Bylo to férové, na konci jsme si podali ruce. Klobouk dolů před ním, že do toho šel," řekl bývalý brankář Slavie. "Jen je škoda, že jsme nevyrovnali," dodal Slipčenko, kterého za bitku netradičně pochválil i trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články