Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Poprad ladí formu, porazil vicemistry z Vítkovic

Ostrava – Nováček hokejové KHL Lev Poprad ladí formu před startem elitní ruské soutěže. Za soupeře v konečných přípravách si vybral poslední finalisty extraligy. S mistrovským Třincem se svěřenci Radima Rulíka utkají zítra, dnes poměřili síly s Vítkovicemi. Ve druhém soutěžním zápase vyhrál Poprad 3:1.

Nově složený tým tuší, že mu nikdo nevěří a že si bude muset respekt u hokejových fanoušků, odborníků a soupeřů teprve vybojovat. "Budou nás asi ze začátku trochu přehlížet. Ale to už je na nás, abychom si vybudovali svou pozici," myslí si útočník Tomáš Netík. "Asi nás v první sezoně nebudou moc brát," doplnil trenér Popradu Radim Rulík.

O ambicích v první sezoně se moc nemluví. Tajným snem je účast v play-off. Dosáhnout tohoto cíle bude chtít klub z Popradu hlavně týmovým duchem. "Hlavní kostru tvoří Češi a Slováci. Ti vždycky dokázali v kabině vytvořit dobrou atmosféru, legraci a pohodu. Budeme se snažit jít tímto směrem," dodal Rulík.

V první třetině dnešního duelu se hrál útočný hokej se šancemi na obou stranách. Vítkovice zaměstnávala nejčastěji Bartečkova formace, domácí hokejisté hrozili v přesilovkách. Úvodní branky se fanoušci dočkali ve druhé třetině, kdy domácího brankáře Romana Málka překonal Rudolf Huna. Po půlhodině hry už Lev měl dvougólový náskok. Netík od mantinelu našel volného Nagyho, jenž pohodlně zvýšil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Vítkovice - Poprad

Slovenský tým hru kontroloval, ale chyboval na začátku třetí třetiny. Po čtrnácti odehraných vteřinách zaskočil gólmana Dubu z velkého úhlu Klimek. Šest minut poté však vrátil Popradu dvoubrankové vedení Netík ze samostatného úniku. Přestože si v závěru utkání vytvořily Vítkovice drtivý tlak, skóre už nezměnily.

HC Vítkovice Steel - HC Lev Poprad 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky: 41. Klimek - 25. Huna, 31. Nagy, 47. Netík.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články