Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Policie obvinila hokejistu Dudu z výtržnictví

Karlovy Vary - Za napadení chodce na přechodu v Karlových Varech policie obvinila hokejistu Radka Dudu z výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení. Policie jméno obviněného neuvedla. Policejní mluvčí Andrea Pomichalová sdělila, že jde o 32letého muže z Prahy. Dudův otec dříve médiím řekl, že jeho syn chodce napadl. Podle něj ho k tomu muž vyprovokoval.

 

Napadený 63letý chodec oznámil médiím, že k případu nebude poskytovat nikomu žádné informace až do doby, než bude vyšetřování uzavřeno. Vyjadřovat se k události nechce ani Duda ani vedení prvoligového Chomutova, kam se hráč vrátil z hostování v Plzni. Podle Dudy staršího jeho syna vyprovokoval chodec, jenž mu kopl do auta. "Vylítnul z auta, protože si myslel, že ho srazil," řekl Nově Pavel Duda s tím, že za synovu agresivní reakci při incidentu mohla jeho výbušná povaha.

Incident se stal na konci ledna v Bulharské ulici. Řidič terénního vozu BMW X6 tam podle policie napadl chodce, jehož na přechodu předtím málem srazil. Když se prý uskakující muž o jeho vůz otřel, řidič zastavil, vystoupil a chodce údajně začal bít. Muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a musel být ošetřen v nemocnici. Duda ale tvrdí, že se událost odehrála jinak, než popisují média.

Napadený muž už dříve uvedl, že v žádném případě nezavdal podnět k tomu, aby na něj řidič zaútočil. Podle něho byl útok agresivní a patrně ho zachránilo jen to, že mu na pomoc přiběhli kolemjdoucí lidé. ""Vyskočil z auta a řval, že mě zabije. Pak mi dal několikrát pěstí do hlavy," citovala chodce MfDnes.


Duda byl označován za mimořádně nadaného hokejistu, kterého však provází v kariéře celá řada problémů. V roce 2005 například čelil obvinění, že po zápase ve Vsetíně napadl místního fanouška, kterému prý zlomil zub. Při angažmá v Českých Budějovicích se na tréninku popral se spoluhráčem. V Liberci napadl protihráče v kabině, kam se za ním vydal po vyloučení.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články