Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Polášek využil klauzuli ve smlouvě, ze Sparty odchází do Tappary Tampere

Obránce Adam Polášek opouští Spartu a míří do finského klubu Tappara Tampere. Do pražského celku se vrátil osmadvacetiletý účastník olympijských her v Pchjongčchangu i mistrovství světa v Dánsku z roku 2018 před sezonou po třech letech strávených v KHL.

Adam Polášek
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Polášek měl v ročním kontraktu klauzuli, která mu umožňovala do 10. ledna v případě zajímavé zahraniční nabídky odejít.

"Adam měl odehrát ještě zápas s Mladou Boleslaví, kde se chtěl rozloučit se sparťanskými fanoušky. Do Finska ale odlétá už za dva dny. On i nový klub chtěli předejít jakékoliv hrozbě zranění, proto se s fandy rozloučí pouze z tribuny," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Polášek tak už nerozšíří počet 34 extraligových zápasů v této sezoně, v kterých si připsal 15 bodů za tři branky a 12 asistencí. "Do 10. ledna mohl odejít za zajímavou nabídkou. Obdržel ji a rozhodl se tuto klauzuli ve smlouvě využít," doplnil Hlinka.

Za Spartu Polášek nastoupil naposledy v sobotním duelu pod širým nebem v Drážďanech proti Litvínovu, který Pražané před rekordní extraligovou návštěvou 32 009 diváků vyhráli 3:2.

Hlinka doufá, že se Polášek v budoucnu do klubu vrátí. "Zůstáváme dál v kontaktu a uvidíme, kam budou směřovat jeho kroky. Třeba se znovu ve Spartě setkáme."

Vítkovický odchovanec Polášek poprvé zamířil do Sparty na konci prosince 2013 po působení na farmách Vancouveru. Poslední angažmá si pochvaloval.

"Bylo to hezké, dařilo se nám, většinu času jsme strávili na prvním místě tabulky. Takže rozhodně super. Už několikrát jsem říkal, že v kabině na Spartě je skvělá parta a cítím se tu doma, ale je to prostě tak. Z tohoto důvodu se mi neodchází lehce," uvedl Polášek.

"Vrátil jsem se domů, mohl trávit čas mezi svými, s rodinou. V Praze se mi žije dobře, ve Spartě to bylo moc příjemné období, i díky sportovnímu vedení. Atmosféra v klubu se uvolnila, vše je na vysoké profesionální úrovni," pochvaloval si Polášek.

Mrzí ho, že se s fanoušky nerozloučí na ledě. "Na zápas jsem se moc těšil, ale bohužel se oba týmy dohodly, že bude lepší, abych raději nenastoupil," podotkl.

Zahraniční angažmá bere jako další výzvu. "Je mi 28 let, rád bych si ještě pár let zahrál v zahraničí, dokud cítím, že na to mám. Sparta mi už dříve přirostla k srdci a v aktuální sezoně se můj vztah k ní ještě prohloubil," dodal Polášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články