Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Polanský po kanonádě v Bernu: Stačilo jen sledovat motor našeho útoku

Třinec - Třinecký útočník Jiří Polanský potvrdil, že jmenovka Top scorer - nejproduktivnější hráč - mu na dresu patřila oprávněně. V zápase Ligy mistrů se pod jednoznačné vítězství Ocelářů nad Bernem v poměru 7:0 podepsal dvěma góly a dvěma přihrávkami.

Slavící hokejisté Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Všechny tréninky a přípravu jsme směřovali k Lize mistrů. Chceme v ní uspět a jsme rádi, že jsme vyhráli. Ale žádná euforie není. V sobotu nás čeká další zápas. Jako by začala sezona. Nečekám ale, že to v dalších utkáních bude probíhat stejně, z mého pohledu jsme měli až nečekaně hodně šancí " řekl Polanský po zápase.

I přes nepřehlédnutelný trikot ho hosté nechali několikrát trestuhodně volného a po jeho akcích vedli Oceláři ve 21. minutě 3:0. Třinecký asistent kapitána to ale přičítá výborné práci svých spoluhráčů Martina Adamského a Zbyňka Irgla, který se s týmem připravuje teprve od začátku srpna.

"Svým pohybem mi hru velmi usnadňují. Čekal jsem, že budu pro ně pracovat vytvářet šance, a najednou je to naopak. Nechci to zlehčovat, ale mně stačí jim jen nahrávat a sledovat jejich hru. Oni jsou tím hnacím motorem, já se s nimi vezu," pokračoval Polanský, který stejně jako obránce Marek Trončinský ocenil výkon brankáře Šimona Hrubce. "Hodně toho pochytal, výsledek mohl být jiný, kdyby je pustil do zápasu," doplnil.

Na speciální dres, který mu vzhledem k zápasové produktivitě zůstane i nadále, si zvykl rychle. "Hned jsem na něho zapomněl, zepředu je totiž stejný. Větší problémy mi dělala helma, dostal jsem ji v den zápasu ráno, musel jsem si na ni zvyknout. Celkově to bylo ale příjemné oživení, sranda. A dobré taky bylo, že jsme měli možnost si prohlídnout, jak hraje jejich nejbodovější hráč," dodal Polanský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články