Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Polanský: Náš úspěch je výsledek práce během olympiády a předkola

Jiří Polanský byl na ledě hlavní postavou druhého čtvrtfinále play-off. Svému Třinci v něm pomohl dvěma brankami a přihrávkou k vítězství 4:1 nad Pardubicemi. Hlavně díky jeho výkonu nyní Třinec v sérii vede 2:0 na zápasy.

Jiří Polanský
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Moc nás těší, že naše lajna přispěla k výhře. Je to výsledek týmové práce, kterou jsme tady udělali v přestávkách během olympiády a předkola. Vážně jsme makali a věřím, že teď za to budeme sklízet ovoce," prohlásil Polanský.

Třinecký útočník je důkazem, že v play-off není nouze o netypické branky. V obou zápasech otevřel skóre zásahem bruslí. "Včera to byla čistá náhoda, otáčel jsme se a puk mě trefil. Dnes ne. Šel jsem do předbrankového prostoru, kam mířil puk od zadního mantinelu. Chtěl jsem ho zpracovat placírkou levou nohou a než jsem si ho sklepnul, byl v brance," vysvětlil.

Obě jeho trefy posuzoval videorozhodčí. "Přiznám se, že včera jsem neváhal ani na vteřinu, že gól bude platit. Ale dneska jsem měl pochybnosti, protože jsem měl nohu zvednutou. Ale vážně jsem neudělal žádný pohyb jako kopnutí, jen jsem si chtěl puk ztlumit. Zase tak dobrý fotbalista na bruslích nejsem, abych to tak usměrnil," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Třinec - Pardubice

Utkaní se lámalo v úvodu, ve kterém byly Pardubice lepší. Ale jakoby jim uškodila promarněná přesilová hra pět na tři. Vůbec v ní během 39 sekund nevystřelili. "Máme na to neskutečné typy hráčů, pomalu nejlepší v lize. Všichni víte, kdo za nás hraje oslabení, a sám vím, že je těžké se proti nim prosadit i na tréninku," řekl Polanský.

Poté přišly na přelomu první a druhé třetiny jeho chvíle, kdy zlomil dvěma góly bezbrankový stav. Podle hostujícího trenéra Miloše Holaně Pardubice poznamenal první gól, který měl dopad i na začátek prostřední části, kdy Polanský zvýšil. Druhá trefa v utkání byla zároveň pro Polanského pětistým bodem v extralize v dresu Ocelářů.

"Přiznám se, že na tohle jsem ani nemyslel. Měl jsem v této sezoně hodně milníků. Osmistý zápas za Třinec, dvě stě gólů a pětistý bod mi vypadl. Mám z toho velkou radost. Stejně tak i z toho, že jsem dnes asistoval u dvousté trefy Ády. Moc si cením naší dlouhodobé spolupráce a jsem rád, že nám to ani po těch letech nezevšednělo. Umíme si vyjít vstříc," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články