Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Polanský míří po sporech v Třinci do švýcarského Oltenu

Olten (Švýcarsko) - Hokejista Jiří Polanský dohraje sezonu v druholigovém švýcarském klubu EHC Olten. Na hostování do konce soutěžního ročníku ho uvolnil Třinec, z jehož kádru pětatřicetiletý střední útočník nedávno odešel kvůli sporům s trenérem Vladimírem Kýhosem. Kdy bude ve Švýcarsku hrát, však ještě neví. "Musím se vejít do sestavy trenérovi," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Polanský: Rozhodl jsem se pro Švýcarsko

Polanský bude pomáhat čtvrtému týmu druhé švýcarské ligy k postupu do nejvyšší soutěže. Třinec se rozhodl opustit kvůli roztržce a mediální přestřelce s koučem Kýhosem, který ikonu fanoušků Ocelářů dvakrát nenominoval k utkání, a hráč následně naznačil, že v tom sehrála roli trenérova osobní averze.

"Ze všech nabídek, které přišly, jsem se rozhodl pro Švýcarsko. Chtěl jsem změnu prostředí po té dlouhé době v Třinci a oslovila mě vize, že chtějí silný tým na play-off, dojít co nejdál, nemají žádný limit, chtějí hrát do úplného konce, a to se mi líbilo," řekl Polanský.

Časem plánuje vzít do zahraničí celou rodinu. "Nejdřív se ale asi půjdu zabydlet sám," řekl. Polanský má s Třincem dále platnou smlouvu. "Po sezoně moje první kroky povedou do Třince a bude se jednat, co bude," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články