Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Polák přispěl k výhře Toronta v Buffalu třemi body

New York - Český hokejový obránce Roman Polák přispěl v pátečním přípravném zápase na nový ročník NHL třemi body za gól a dvě asistence k výhře Toronta na ledě Buffala 6:4. Brankami pomohli k vítězství svých týmů také útočníci Jiří Sekáč z Montrealu a Radim Vrbata z Vancouveru. Martin Havlát nezabránil jednou trefou porážce New Jersey s New York Islanders 2:3 po samostatných nájezdech.

Michal Neuvirth inkasuje od Romana Poláka
zdroj: ČTK/AP

Polák, jehož Maple Leafs získali v červnu z St. Louis, v polovině úvodní třetiny vyrovnal na 1:1. Najel si na přihrávku Tylera Bozaka a překonal krajana Michala Neuvirtha. Ve druhém dějství pak přihrál na obě trefy Toronta, když Leo Komarov zvýšil ve 23. minutě na 4:2 a pak David Clarkson ve 39. minutě upravil na 5:3. Polák byl zvolen třetí hvězdou utkání. Neuvirth v dresu Buffala odchytal celý zápas a inkasoval všech šest gólů.

Dvaadvacetiletý Sekáč, který jako nedraftovaný volný hráč uzavřel v létě s Canadiens dvouletou smlouvu, se trefil i ve svém druhém vystoupení v dresu Montrealu. Útočník, jenž minulé dva roky hrál KHL za Lva Praha, v duelu hraném v Québecu vyrovnal proti Coloradu ve 48. minutě na 2:2. Pět a půl minuty před koncem rozhodl o výhře Montrealu Brandon Prust. Sekáč v přípravném kempu nastupuje s krajanem Tomáše Plekancem, ale v Québecu se mezi něj a mladého Švéda Jakoba de la Roseho postavil Švýcar Sven Andrighetto. "Nebylo těžké se sehrát, protože jsme všichni Evropané a máme podobný styl," řekl Sekáč, který při své trefě získal u pravé tyče puk a po objetí branky překvapil Semjona Varlamova.

"Bylo to pro nás skvělé vítězství, protože jsme měli v sestavě plno mladých hráčů. Je skvělé vidět, že jsme se vyrovnali zkušenějším hráčům soupeře. Makali jsme, proto jsme vyhráli. Ale je to pořád jen příprava. Vsadil bych se, že zápasy v sezoně budou na vyšší úrovni," doplnil Sekáč. Kouč Canadiens Michal Therrien si pochvaluje Sekáčovy výkony. "Také už hraje více severoamerickým stylem," řekl Therrien. Andrighetto, který se také trefil, rovněž ocenil českého útočníka. "Běžně centra nehraju, ale cítil jsem se ve středu útoku dobře. Je lehké hrát s někým, jako je Sekáč," uvedl jednadvacetiletý Švýcar.

Radim Vrbata si po asistenci v úterním prvním vystoupení v dresu Vancouveru proti San Jose (4:2) připsal v pátek první trefu. Ve 43. minutě v přesilové hře dovršil po spolupráci s dvojčaty Henrikem a Danielem Sedinovými výhru nad Calgary 3:0. "Skvěle mi to připravili," řekl Vrbata, který se trefil z levého kruhu, když předtím Sedinové vyšachovali bránící soupeře. Byl rád, že jedna z jeho celkem sedmi střel na branku v zápase skončila v síti. "Je pěkné, že tam aspoň jedna padla. Jinak bych asi útočil na rekord přípravných zápasů v počtu střel bez vstřeleného gólu," smál se Vrbata, který v úvodním duelu vypálil pětkrát.

Posila z Arizony si zvyká na spolupráci s hvězdnými dvojčaty Canucks, i když je prý těžké je od sebe rozeznat. "Na večeři jsme se snažili najít rozdíl, ale žádný jsme nenašli. Vím, že jeden si obaluje izolačku na hokejce trošku méně než druhý. Za čas možná budu schopen rozeznat, kdo je Danny a kdo Hank," řekl už dříve s nadsázkou k plánovanému zařazení s bratry Sedinovými Vrbata, jenž podepsal s Vancouverem dvouletou smlouvu na 10 milionů dolarů.

V týmu New Jersey proti Islanders v duelu hraném v Brooklynu se nepředstavili útočník Jaromír Jágr ani obránci Marek Židlický a Tomáš Kaberle. Další dva forvardi se zapsali do statistik. Ve 29. minutě Martin Havlát, který přišel v létě ze San Jose, snížil v přesilovce na 1:2 a asistenci si připsal Patrik Eliáš. V rozstřelu sice Havlát nedokázal ve třetí sérii odpovědět na trefu Brocka Nelsona, přesto byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Přípravné zápasy NHL:

Buffalo - Toronto 4:6 (2:3, 1:2, 1:1) Branky: 9. a 19. Stewart, 24. McCabe, 59. McCormick - 10. Polák, 16. Bozak, 17. Phaneuf, 23. Komarov (Polák), 39. Clarkson (Polák), 50. Leivo. Michal Neuvirth (Buffalo) odchytal 59:22 minuty, z 22 střel inkasoval šest branek a úspěšnost zákroků měl 72,7 procenta.

Colorado - Montreal 2:3 (1:0, 0:1, 1:2), hráno v Québecu Branky: 18. E. Johnson, 46. R. O'Reilly - 29. Andrighetto, 48. Sekáč, 55. Prust.

Washington - Boston 5:4 v prodl. (1:1, 2:3, 1:0 - 1:0) Branky: 7. a 35. Ovečkin, 38. Latta, 45. L. O'Brien, 63. Brouwer - 23. a 36. Griffith, 9. Matt Fraser, 38. Lindblad.

Tampa Bay - Dallas 6:3 (2:2, 3:0, 1:1) Branky: 9. a 25. Stralman, 17. Kunyk, 29. Kučerov, 34. Corrente, 48. R. Callahan - 12. Blanchard, 17. Ranford, 49. Spezza.

New York Islanders - New Jersey 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0), hráno v Brooklynu Branky: 9. Pulock, 12. McDonald, rozhodující sam. nájezd B. Nelson - 29. Havlát (Eliáš), 42. Ryder.

Chicago - New York Rangers 1:4 (0:2, 1:0, 0:2) Branky: 30. Rasmussen - 1. Lindberg, 11. Duclair, 54. J.T. Miller, 57. Hrivík.

Vancouver - Calgary 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) Branky: 28. Vey, 31. Hansen, 43. Vrbata.

San Jose - Arizona 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0) Branky: 28. Pavelski - 4. Hodgman, rozhodující sam. nájezd Lessio.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články