Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pokračuje vypjatá série Liberce s Pardubicemi, tvrdosti prý neubude

Liberec/Pardubice - Hokejisté Liberce se pokusí v domácích duelech semifinálové série play-off extraligy přiblížit historickému úspěchu – postupu do finále. Bílí Tygři si z víkendového dvojzápasu v Pardubicích přivezli jednu výhru a nyní budou mít dvakrát výhodu domácího prostředí. Východočeši se naopak v Liberci pokusí také minimálně jednou uspět a posílit své naděje už na třetí postup po vzájemných semifinálových bitvách v letech 2005 a 2010. Přímý přenos vysílá dnes ČT4 a www.sportzive.cz od 17:30 a zítra od 18:00.

Série je od začátku vyhecovaná, v druhém utkání v Pardubicích sudí Martin Fraňo a Radek Husička rozdali 33 dvouminutových trestů a celkem 86 minut. "Asi to bude v Liberci stejné. Hraje se o hodně, o každý vítězný zápas a nikdo nic nedá zadarmo," prohlásil liberecký útočník Jaroslav Kudrna. "Já mám takový styl a budu se snažit hrát stejně, abych nebyl vylučovaný, dával góly a pomohl týmu," doplnil.

Vyvést z míry se Pardubičtí snaží ofenzivního lídra Liberce Petra Nedvěda, který v druhém utkání proseděl celkem 14 minut na trestné lavici a sám schytal několik ran. "Musíme zachovat chladnou hlavu a hrát i my tvrdě. Pramenila z toho vyloučení a hráli jsme hodně oslabení. Vzalo nám to hodně sil," prohlásil útočník Bílých Tygrů Milan Bartovič.

Vysílání ČT4

Středa: 17:30 Liberec – Pardubice

Komentují: Tomáš Jílek a Martin Hosták

Studio moderují: Robert Záruba a Milan Antoš

Reportérky utkání: Darina Vymětalíková a Jana Niklová

Čtvrtek: 18:00 Liberec – Pardubice

Komentují: Tomáš Jílek a Martin Hosták

Studio moderují: Jiří Hölzel a Milan Antoš

Reportérky utkání: Darina Vymětalíková a Jana Niklová

Liberec i přes výhru v prvním utkání nasadil do branky v druhém duelu místo Marka Pince Tomáše Vošvrdu. Nyní se dá předpokládat, že se Pinc vrátí. Podobné to bylo po čtvrtém čtvrtfinálovém duelu, kdy naskočil v Českých Budějovicích Vošvrda a následně se vrátila do branky jednička Pinc. "Děláme jen svou práci, řeknou nám, jdete chytat, tak jdeme chytat. Jsme připravení chytat kdykoliv," podotkl Vošvrda.

I asistent trenéra Pardubic Ladislav Lubina předpokládá, že bude pokračovat hra ve stejném duchu. "Bude se hrát tvrdě a s velkým nasazením. Bude to ještě umocněné tím, že je v Liberci menší hřiště a kontaktů tam proto bude víc. Rozdíl ale vidím v tom, že se bude hrát čím dál čistěji. My musíme hrát čistěji, abychom nebyli tolik vylučováni a nehráli tolik času v oslabení," prohlásil Lubina.

Chybět bude Pardubicím v obou zápasech v Liberci obránce Aleš Píša, který za krosček do oblasti hlavy a krku v druhém duelu na Kudrnu dostal trest na dva zápasy. Nastoupit tak může až v nedělním pátém utkání doma. Nejistý je start amerického útočníka Coreyho Elkinse.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články