Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Podle svazu je Jalonenova koncepce neuspokojivá, o jeho budoucnosti rozhodne "v nejbližší době"

Ani další jednání výkonného výboru Českého hokeje nepřineslo finální rozhodnutí ohledně budoucnosti hlavního trenéra reprezentace Kariho Jalonena. Zástupci svazu projednali koncepci dosavadního realizačního týmu pro příští sezonu, která bude vrcholit domácím mistrovstvím světa v Praze a Ostravě, ale označili ji za neuspokojivou. Finský kouč přesto ve funkci zatím zůstává.

Trenér českého národního týmu Kari Jalonen na MS
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Podle stručné tiskové zprávy, kterou představitelé svazu vydali, si členové výkonného výboru stanovili jednotlivé kroky, kterými se budou v následujících dnech zabývat. O složení realizačního týmu pro nadcházející sezonu 2023/2024 rozhodnou "v nejbližší době".

"Vzhledem k tomu, že jde o domácí hokejové mistrovství světa, což je pro české sportovní fanoušky největší akce roku 2024, nechceme se unáhlit a chceme učinit to nejlepší a nejsmysluplnější rozhodnutí," uvedl prezident svazu Alois Hadamczik.

Proč je komunikace svazu tak záhadná? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Obdobně zástupci Českého hokeje rozhodli i 8. června, kdy Jalonen a další členové realizačního týmu na výkonném výboru předkládali své analýzy nevydařeného světového šampionátu v Rize a Tampere. Český tým v květnu vypadl ve čtvrtfinále a obsadil celkově osmé místo, což je historicky nejhorší výsledek.

"Výkonný výbor se k nějakým změnám a všemu, co a jak by bylo do budoucna dál, staví velice zodpovědně. Jednání jsou velmi dlouhá a náročná," uvedl tehdy Hadamczik. Generální manažer Martin Havlát následně dostal za úkol, aby nejpozději do 20. června s Jalonenem a spol. vypracovali podrobnou zprávu s plány pro další sezonu. Výkonný výbor s ní ale jednohlasně nesouhlasil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články