Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Podle Dudy měl Chomutov z Kladna přílišný respekt

Chomutov - Hokejisté Chomutova si po výhrách v Pardubicích, se Spartou a v Liberci další cenný skalp nepřipsali. Proti Kladnu s pěti posilami z NHL před vyprodanou domácí halou sice drželi po vyrovnávací trefě Radka Dudy z 26. minuty dlouho krok, ale nakonec na rozjeté Rytíře nestačili. Duda za hlavní příčinu označil přílišný respekt ze soupeře.

Radek Duda
zdroj: piratichomutov.cz

"Dneska to byl kámen úrazu našeho mužstva. Pokud hráč tělo může dát, tak by ho dát měl. Respekt tam byl znát a cítit. Jak takoví hráči dostanou čas, využijí toho," prohlásil Duda, který si tradičně nebral servítky. V první třetině u kladenské střídačky atakoval Jaromíra Jágra, pak se pošťuchoval i s Tomášem Kaberlem a vyměňoval si názory i s Tomášem Plekancem.

Chomutov měl šance, ale ve druhé třetině využil je jednu ze čtyř přesilovek. Duda ve 26. minuty pohotově našel skulinku u tyče Jana Chábery. "Dostal jsem to od kluků hezky, pak už nebyl problém to tam dát," popsal Duda premiérovou trefu v pirátském dresu. "Já měl šance už předešlé zápasy. Člověk musí být trpělivý a čekat na příležitosti, které přijdou," uvedl.

Chomutov nasbíral v prvních čtyřech kolech osm bodů, teď ale vyšel po úterní prohře v Třinci (0:2) znovu naprázdno. "Teď už není začátek sezony. Když to člověk zkazil, tak to nevadilo, teď už ten tlak trochu je, prohraješ a nemáš body. Prvních pětadvacet zápasů je hrozně důležitých. Hokej se začne hrát v listopadu, v prosinci, teď je to všechno o vůli a touze vyhrát," zdůraznil Duda důležitost každého utkání.

Zatímco Duda neskrýval zklamání, fanoušci si výjimečný zápas i přes prohru užili. Poprvé v sezoně vyprodali stadion, do hlediště se jich vměstnalo 5 250. Jaromíra Jágra neváhali přivítat potleskem, stejně tak se rozloučili s aktéry zápasu po jeho skončení. Během zápasu si kladenská hvězda vysloužila i pískot. "Vždycky se hraje hezky, když je plné hlediště. Lidi si to užili, byl to hezký hokej. Nás jen mrzí, že jsme nevyhráli," dodal Duda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články