Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Po skalpu českého výběru si Švédové poradili i s Kanadou, zvítězili 2:0

Hokejisté Švédska zvítězili i při svém druhém představení na Turnaji Karjaly, když porazili Kanadu 2:0. Tre Konor tak po výhře nad českým týmem porazili i javorové listy a zůstávají stoprocentní. Oba góly dal útočník Pär Lindholm, čisté konto vychytal díky 34 úspěšným zákrokům Magnus Hellberg. 

Utkání Kanada - Švédsko
zdroj: ČTK/AP/Jussi Nukari

Kuriózně už po 22 vteřinách byl prvním potrestaným hráčem zápasu gólman Ben Scrivens za vyhození kotouče do hlediště, Kanaďané se však bez větších potíží ubránili. Stejně si pak vedly oba celky při sérii vyloučení, kdy z každého mužstva pykali dva hráči.

Příliš vzruchu nenabídla ani druhá třetina. Před prázdným hledištěm Hartwall Areny, v němž byly jen dvě tisícovky diváků, jako kdyby se nedařilo ani jednomu ze soupeřů dostat se do optimální provozní teploty. Wolski ve 25. minutě prověřil Hellbergovu pozornost, chvilku poté musel za napadení švédského brankáře do kabin útočník Raymond, který obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Ani v této dlouhé početní výhodě Seveřané neuspěli. Po jejím skončení přišly v krátkém sledu další dvě klasické přesilovky a Desprése vrátil do hry už po pouhých čtyřech vteřinách Lindholm. Ve třetím dějství spustila Kanada kanonádu a hnala se za vyrovnáním, jenže Hellberg byl nepřekonatelnou překážkou.

Kanaďané neuspěli v polovině třetiny dokonce ani při 105 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři. V 52. minutě pak přišla v přesilovkové situaci další lekce Švédů, kterým na zužitkování hry v pěti proti čtyřem stačilo pouze 14 sekund. Ranou bez přípravy se trefil opět Lindholm. Zámořský celek sice dvě minuty před koncem sáhl k power play, nedočkal se však ani snížení.

Hokejový turnaj Karjala v Helsinkách, součást Euro Hockey Tour:

Kanada - Švédsko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Lindholm (Hersley, Dahlin), 52. Lindholm (Möller, Lindström). Rozhodčí: Salonen, Fonselius - Suominen, Hägerström. Vyloučení: 6:8, navíc Raymond (Kanada) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 2132.

Sestavy:

Kanada: Scrivens - Stollery, Ch. Lee, Ch. Genoway, Noreau, Després, G. Kinrade, Blacker, Whitecloud - Wolski, Vey, Ch. Brulé - Klinkhammer, Ellison, Kozun - Ebbett, Howden, Purcell - Raymond, O'Dell, Ch. Thomas. Trenér: Willie Desjardins.

Švédsko: Hellberg - Hersley, E. Gustafsson, Dahlin, Högström, Nygren, Bertilsson, Fransson - Möller, Lindholm, Lindström - Petersson, Lander, Nilsson - Cehlin, Ryno, Omark - Petersson, Asplund, Axelsson. Trenér: Rikard Grönborg.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články