Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Po Růžičkově éře přichází do Slavie Lubina

Praha - Staronového reprezentačního kouče Vladimíra Růžičku nahradí ve funkci trenéra
hokejistů Slavie Ladislav Lubina. Jeho asistentem bude Josef Beránek. Pro Lubinu to bude teprve druhé extraligové angažmá v roli hlavního kouče, před třemi roky vedl v závěru sezony Kometu Brno.

Ladislav Lubina
zdroj: ČT24 autor: Jiří Zíta

"Po skončení sezony jsme měli několik variant, kdo se ujme trenérského žezla, a i na základě doporučení Vladimíra Růžičky jsme se rozhodli pro tento trenérský tandem," uvedl předseda představenstva Slavie Richard Benýšek. "Trenéra Lubinu vnímáme jako hokejového workoholika, který preferuje tvrdý agresivní hokej a týmové pojetí hry, což přesně zapadá do koncepce Slavie. Má za sebou extraligové zkušenosti korunované ziskem mistrovského titulu," připomněl Lubinovo působení na lavičce Pardubic po boku Pavla Hynka a triumf v roce 2012.

Čtyřiačtyřicetiletý Beránek byl jedním z Růžičkových asistentů v sezonách 2011/12 a 2012/13 a zároveň byl u juniorského týmu. "V případě Josefa Beránka to byla sázka na jistotu. Tato slávistická legenda, která již na střídačce A-týmu působila, zná dobře prostředí a představuje mimo jiné kontinuitu navazující na dosavadní práci Vladimíra Růžičky," doplnil Benýšek. Růžička se rozloučil s týmem Slavie po vyřazení v předkole play-off s Pardubicemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžičku střídá ve Slavii Lubina

Lubina působil jako asistent v extralize v Pardubicích, kde v roce 2006 ukončil svou extraligovou hráčskou kariéru, a také v Kometě Brno. Tu od začátku ledna 2011 po odvolání Vladimíra Jeřábka vedl do konce sezony také jako hlavní kouč. Naposledy trénoval slovenský klub Nové Zámky v mezinárodní lize MOL. Teď nahradí Růžičku, který vedl Slavii od listopadu 2000. Jen jednou s ní chyběl v play-off a celkem desetkrát dovedl klub minimálně do semifinále. Získal s klubem dva mistrovské tituly (2003 a 2008), třikrát stříbro a dvakrát bronz.

"Chtěl bych klubu poděkovat za důvěru. Přijít po nejdéle sloužícím trenérovi extraligy pro mě představuje novou výzvu. Slavii vnímám jako jeden z nejúspěšnějších týmů extraligy a budu se snažit navázat na úspěchy z posledních sezon. Prvním krokem budou rozhovory s hráči a seznámení se s vnitřní hierarchií klubu," uvedl Lubina.

Beránek oblékal dres Slavie v letech 2001 až 2010 a k oběma titulům dovedl tým jako kapitán. "S Láďou Lubinou se známe už z aktivní hráčské kariéry, nastupovali jsme proti sobě v extralize a potkali jsme se i v reprezentaci. Věřím, že naše spolupráce bude fungovat. Vnímám to jako ocenění práce v mládežnických týmech Slavie a v podstatě je to pro mě návrat na známá místa," prohlásil Beránek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články