Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Po olympijském zlatu nečekaný konec. Vyčerpaný Znarok už nepovede Rusko

Ze střídačky velel zlatému tažení sborné na olympijských hrách, ale na květnovém místrovství světa už národní tým dirigovat nebude. Oleg Znarok odstoupil necelé dva měsíce po triumfu v Pchjongčchangu kvůli psychickému vyčerpání z funkce. V Dánsku už bude Rusko trénovat jeden z dosavadních asistentů Ilja Vorobjov. Znarok, který má smlouvu do konce května, bude u týmu působit jako poradce. Oznámil to předseda národního svazu Vladislav Treťjak.

Oleg Znarok na střídačce ruské reprezentace
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

"Znarok toho pro nás udělal hodně. Vyhrál olympiádu, na světových šampionátech získal čtyři medaile. Čelil však velkému tlaku - jak v Petrohradě, tak v reprezentaci. Proto teď mužstvo dočasně povede Vorobjov a Znarok bude jeho konzultantem," řekl Treťjak.

Znarok se ujal sborné před čtyřmi lety a ihned ji dovedl ke světovému titulu. Díky stříbru a dvěma bronzům nevyšli Rusové naprázdno ani na následujících MS. V únoru navíc získali v Koreji první samostatné olympijské zlato, 26 let po triumfu Společenství nezávislých států.

Současně s reprezentací působil Znarok jako hlavní kouč Petrohradu, s nímž loni vybojoval v Kontinentální hokejové lize titul. Letos vypadli obhájci trofeje ve finále Západní konference s CSKA Moskva a pětapadesátiletý trenér už nepovede ani je. I v SKA by měl zaujmout jeho pozici Vorobjov, který loni v listopadu předčasně skončil v Magnitogorsku.

Mistrovství světa začne 4. května. Rusko bude jedním ze soupeřů českých hokejistů v základní skupině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články