Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Po Lakatošovi je před šampionátem dvacítek v ohrožení také účast Kašeho

Praha – Před mistrovstvím světa hokejistů do dvaceti let zasáhla českou reprezentaci další nepříjemná zpráva. Po Dominiku Lakatošovi z extraligového Liberce, který se zranil v přípravném utkání proti Kanadě a s jistotou přijde o šampionát, visí otazník nad účastí také u Davida Kašeho z Chomutova. Útočník Pirátů, který si v zápase proti Hradci Králové poranil hrudník, je stále v Česku, a o tom, zda odletí do Kanady, se rozhodne v blízké době.

Dominik Lakatoš z Liberce
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Další hrozba vyřazení z kádru hrozí Davidu Kašemu, který si poranil hrudník v extraligovém utkání proti Hradci Králové. O jeho budoucnosti se rozhodne v nejbližší době.

"Je to obdobná situace, jako byla s Davidem Pastrňákem, když jsme byli na mistrovství světa osmnáctek, kdy byl také po zranění a zvažovali jsme jeho přínos. Nyní musíme vzít v úvahu, že tam má tréninkové manko, ale zase na druhé straně by to měl být jeden z klíčových hráčů týmu, a to nemyslím jen na ledě, ale i v kabině," dodal trenér reprezentace do dvaceti let Jakub Petr.

Lakatoš si v přátelském utkání proti Kanadě poranil klíční kost, když nezvládl souboj u mantinelu s protihráčem. Jeho start na šampionátu je vyloučen a reprezentace přišla o jednoho z důležitých hráčů sestavy a člena elitní formace.

"Stalo se to v úvodní polovině první třetiny, kdy chtěl (Lakatoš) dohrát souboj, Kanaďan mu uhnul a v té rychlosti celou svou váhou skončil na plexisklu a odstoupil z utkání," doplnil ke zranění Lakatoše Petr.

Je nám líto, video expirovalo.
Zraněný Lakatoš přijde o šampionát dvacítek, otazník visí nad Kašem
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články