Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Po jedné výhře přišla opět porážka. Brno padlo s Plzní v nájezdech

Brno – Kdo čekal, že vítězství v posledním duelu s Hradcem Králové, odstartuje vzestup hokejistů Komety, musel zůstat zklamaný. Brňané opět potvrdili, že v současnosti mají nejhorší formu v celé soutěži. Na domácím ledě prohráli s Plzní 4:5 po samostatných nájezdech a znovu se o něco zmenšil jejich náskok na příčky znamenající boj o udržení. Indiáni naopak dokázali, že se jim daří, když ovládli páté z posledních sedmi střetnutí. 

Slavící hokejisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Brňané začali dobře a od úvodních minut přebrali iniciativu. Na rozdíl od předchozích zápasů vylepšili defenzivu i přechod do protiútoků. Soupeře dostali pod tlak, v koncovce si ale nedokázali poradit s brankářem Machovským.

Plzeň taktiku postavila na precizní defenzivě a trpělivou hrou čekala na chybu. Ta přišla těsně před koncem první třetiny. Nejproduktivnější řada Indiánů využila nedůslednost domácích zadáků a po přihrávce Kracíka volný Indrák z bezprostřední blízkosti otevřel skóre.

Po gólu převzali režii Indiáni, kterým napomohly k získání převahy i tři přesilové hry. Kometa se s velkým přispěním brankáře Čiliaka tlaku ubránila, postupně srovnala krok a při přesilové hře ve 37. minutě i skóre. Hollwegovi za plzeňskou brankou vypíchl kotouč Káňa a z jeho přihrávky překonal Němec brankáře Machovského.

Ve třetí třetině se na ledě strhla přestřelka. Hned v úvodu posunul Kometu do vedení Leoš Čermák, radost ale domácím vydržela pouhou půlminutu. Při přesilovce vyrovnal Lev a za pouhých 42 sekund dokonal obrat Indrák.

Kometa nevyužila více než minutovou přesilovku pět na tři, ale srovnat skóre se podařilo obránci Kováčikovi, jehož střelu od modré čáry Machovský neudržel a kotouč doklouzal za jeho záda. Plzni vrátil vedení v přesilovce v 53. minutě Johnson, ale necelé dvě minuty před koncem vyrovnal Káňa.

V prodloužení trefil Kováčik tyčku a zápas dospěl do nájezdů. Brněnští útočníci Němec, Špirko ani Ton neuspěli, a tak rozhodl hned první proměněný pokus Plzeňanů v podání Johnsona.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Plzeň

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:5 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 3:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 37. V. Němec (J. Káňa II), 42. L. Čermák (Dočekal), 50. Kováčik (Dočekal, R. Zohorna), 59. J. Káňa II (Kováčik) - 20. Indrák (Kracík, Kubalík), 43. Lev (T. Svoboda, Kratěna), 44. Indrák (Kracík, Kubalík), 53. Johnson (Kratěna, T. Svoboda), rozhodující sam. nájezd Johnson. Rozhodčí: R. Čech, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vylolučení: 9:9, navíc T. Svoboda (Plzeň) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák - Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - R. Zohorna, Koreis, Burian - od 21. navíc Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Lev. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Kamil Pokorný (Brno): "Hodně útočný hokej z obou stran se třetí třetinou, která snesla přísné měřítko, se musel divákům líbit. Zvonily i tyčky, bylo hodně šancí. Cením si toho, že kluci dřeli, i když se nám nepodařilo jednobrankový náskok podržet o chvilku déle. Přišel zbytečný faul, po kterém soupeř srovnal. Ocenil bych bojovný charakter našeho týmu. Měli jsme nachystanou power play, kterou jsme nemuseli použít, protože se nám podařilo zaslouženě vyrovnat. V naší situaci jsme hráli s velice silným celkem , který je v herní pohodě. Bodu si vážíme. Jedině mě mrzí, že jsme dostali všechny čtyři góly z prostoru před brankou. Musíme zapracovat na odstranění těchto chyb."

Michal Straka (Plzeň): "Zápas přinesl výborný, oboustranně útočný hokej. Vydařily se nám přesilovky. Žádný tým se nedostal do dvougólového vedení. Nejdříve jsme vedli my, potom Kometa. Ve třetí třetině se výsledek několikrát otočil. Remíza byla spravedlivá. My jsme měli více štěstí v nájezdech. Vítězství si vážíme, jsme šťastní, že si z Brna odvážíme dva body."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články