Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Po Hertlovi se stal nováčkem měsíce v NHL i Mazanec

New York – Marek Mazanec z Nashvillu byl zvolen v NHL nováčkem listopadu. Navázal na říjnové ocenění Tomáše Hertla ze San Jose. Dvaadvacetiletý gólman, který ve slavné soutěži 8. listopadu debutoval, vychytal v 11 zápasech pět výher. Měl průměr rovné dvě inkasované branky na zápas, úspěšnost zákroků 93,2 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Marek Mazanec v dresu Nashvillu
zdroj: AP

Nashville draftoval Mazance loni v šestém kole jako celkově 179. hráče v pořadí. V uplynulé sezoně pomohl rodák z Písku k premiérovému mistrovskému titulu v extralize Plzni. Do branky Predators se dostal Mazanec při zranění jedničky Pekky Rinneho a aktuálně se dostal na pozici prvního brankáře přes Cartera Huttona, jehož při své premiéře vystřídal.

První výhru si připsal 16. listopadu proti Chicagu (7:2) a pomohl k ní 39 úspěšnými zákroky. O tři dny později se Mazanec radoval proti Detroitu z prvního čistého konta (2:0) a potřeboval k tomu 27 zákroků. Další nulu zaznamenal 27. listopadu proti Columbusu (4:0) a k té mu stačilo pochytat 19 střel.

Mezi kandidáty na ocenění byl znovu i Hertl, který v listopadu ve 13 duelech zaznamenal 10 bodů za pět branek a stejný počet asistencí, další útočníci Chris Kreider z New Yorku Rangers, Tyler Toffoli z Los Angeles, Nathan MacKinnon z Colorada a obránce Torey Krug z Bostonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články