Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Po Frolíkovi převzal Stanley Cup také Michal Rozsíval

Vlašim - Soukromý program doma a v centru Prahy, návštěvu nového i starého stadionu v rodné Vlašimi a večerní akce pro fanoušky v tamním zámeckém parku - to vše stihl od převzetí Stanleyova poháru od Michaela Frolíka hokejista Michal Rozsíval. Čtyřiatřicetiletý obránce po poledni od nyní už svého bývalého spoluhráče z Chicaga převzal trofej, kterou si má jako každý šampion právo na jeden celý den užít.

Michal Rozsíval se Stanleyovým pohárem
zdroj: ČTK autor: Polák Jiří

Rozsíval se před cestou do Vlašimi vydal se Stanleyovým pohárem do centra Prahy. "Byli jsme ráno na parníku, projeli jsme se po Vltavě a fotili se pod Karlovým mostem s krásami Prahy. Potom jsme se zastavili na Václavském náměstí, udělali pár fotek a pak jsme jeli sem," řekl Rozsíval novinářům ve Vlašimi.

Na starém zimním stadionu se ochotně fotil s fanoušky a jednotlivými týmy Rytířů Vlašim. "Na tomhle stadionu jsem strávil spoustu času. Něco se tady změnilo, je tu nová střecha, ale mantinely jsou pořád stejné. Dovézt sem nejslavnější hokejovou trofej je krásný pocit, vzpomínky se navalily do hlavy," prohlásil Rozsíval, který ve čtrnácti letech odešel z Vlašimi do Jihlavy a pak už zamířil v roce 1996 do zámoří. Oslavy ve Vlašimi si nacvičil už v roce 2010 s pohárem pro mistra světa.

Michal Rozsíval:

"Je to v podobném duchu. Zkusil jsem si to taky u Michaela Frolíka. Nejsem osoba, která by se musela někde ukazovat, ale tohle k tomu patří. Je krásné vidět lidi, jak se z toho radují."

Stihl si ale také slavnou trofej užít v soukromí. "Když jsem s ní seděl sám, tak jsem si uvědomil, že je to docela rarita. Vyhrálo ji 1 200 hokejistů, to není tolik za ta léta. Nějaké týmy jsem si na štítcích prohlédl, koukat více do detailu bude čas spíš večer," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Rozsíval ukázal fanouškům slavný Stanleyův pohár
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články