Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzni stačil jediný gól ke srovnání série se Slavií

Praha - Hokejisté Plzně zvítězili v druhém utkání semifinále extraligy na ledě pražské Slavie 1:0 a vyrovnali stav série na 1:1. Jedinou branku zápasu vstřelil už ve čtvrté minutě útočník Jan Schleiss, gólman Marek Mazanec udržel poprvé v letošním play-off čisté konto. Série pokračuje ve čtvrtek a v pátek v Plzni.

Dominik Furch
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Úvodní dějství patřilo Plzni, která nastoupila bez útočníka Pletky, a ve čtvrté minutě se Indiáni ujali vedení. Nováček v sestavě Schleiss využil zaváhání v defenzivě Pražanů, projel až před Furcha a po blafáku do forhendu vstřelil první branku Západočechů v sérii. Radoval se tak ze své první extraligové trefy. Furch inkasoval po dvou zápasech s čistým kontem za sebou. Plzeň pokračovala v náporu, zatlačila Slavii, ale Vlasák ani dvakrát Straka své šance nevyužili. Domácí se ubránili při dvou Jelínkových trestech a v závěru úvodní části začali dotírat na Mazance.

Nebezpečně vystřelil především Kučný, ale těsně minul levou tyč. V úvodu druhého dějství nejdříve tečoval před Mazancem puk Vladimír Růžička, nebezpečnější ale bylo na druhé straně Petruškovo zakončení. Ve 24. minutě se mohla radovat Slavia po nahození ze středního pásma, když plzeňskému brankáři propadl puk a pomohla mu tyč. Vzápětí se ale Mazanec vyznamenal při Krenželokově průniku, který zastavil betonem. Při Schleissově vyloučení pak po průniku po pravé straně nebezpečně vypálil Micka a dorážel Tomica.

Na druhé straně zahrozil Sýkora. Blízko vyrovnání byl Hertl, ale puk se k němu odrazil před odkrytou brankou tak, že se dostal ze střeleckého úhlu. Mazanec pak odolal i při Jeřábkově trestu a skóre se nezměnilo. Velké šance nenabídly ani další přesilovky na obou stranách. Až při trestu domácího Kuboše musel Furch řešit Kovářovu a pak i Johnsonovu dorážku. Mazance pak vyzkoušel Hertl.

V 52. minutě dostal puk do slávistické branky Vlasák, ale sudí gól neuznali kvůli Schleissovu postavení v brankovišti. Náskok Západočechů vzápětí nepojistil v oslabení při Mozíkově trestu Straka, jehož únik slávistický gólman kryl. Možnost domácích promarnil po kombinaci s Žejdlem Tomica. Plzeň odolala i závěrečnému tlaku v power play a gólman Mazanec při svém dalekonosném střeleckém pokusu jen těsně minul prázdnou branku Slavie.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 4. Schleiss (Mozík, Vlasák). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 9469. Stav série: 1:1.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Stránský, Skokan, Poletín - od 58. navíc Vrdlovec. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Plzeň: Mazanec - Slovák, J. Jeřábek, Mozík, St. Pierre, L. Poživil, Boháč - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Schleiss, Kašpařík, Vlasák - Dvořák, Lev, Vampola - T. Sýkora, Petruška, P. Sedláček. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.

Vladimír Růžička (Slavia): "První třetinu jsme měli hodně vlažnou a shodou okolností ta třetina rozhodla celé utkání. Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, po chybě jsme dostali brzy gól a bohužel, i když jsme se ve druhé a třetí třetině relativně tlačili dopředu, tak si nemyslím, že bychom měli moc šancí vstřelit gól. Je to i otázka štěstí, někde se to odrazí... Mohli jsme dát gól po nahození od střídačky, když to málem spadlo od tyčky do branky. Takový je ale hokej. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát. My dostáváme málo gólů, ale na nulu nemůžeme uspět. V posledních dvou minutách jsme to ještě riskli. Hráli jsme přesilovku, minutu jsme hráli šest na čtyři, ale i když jsme měli šanci, nevyšlo to. Musíme teď uhrát zápasy v Plzni."

Michal Straka (Plzeň): "Věděli jsme, že pokud chceme dnes uspět, tak musíme oproti neděli vše zlepšit. Hlavně pohyb, agresivitu, osobní souboje, přesilové hry, obětavost. To vše nám v prvním utkání chybělo. Hlavně hlad po vítězství, který jsme měli v (čtvrtfinálových) zápasech s Litvínovem. Dnes se nám něco povedlo více, něco méně, na vítězství to stačilo. I když Slavia hrála skvěle, tak bojovností jsme zápas nakonec zvládli."

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články