Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Plzni nepomohl k triumfu v Brně ani čtyřgólový Kubalík, prohrála 5:8

Brno - Dechberoucí podívaná, která zvedala vyprodanou arénu ze sedadel, byla před reprezentační přestávkou k vidění v Brně. Domácí Kometa připravila svým věrným příznivcům gólové hody. Plzeňský útočník Kubalík překonal brankáře Vejmelku hned čtyřikrát, přesto odjížděl se svými spoluhráči z moravské metropole bez bodu. Extraligový lídr totiž zatížil konto svého soupeře osmi přesnými zásahy a slavil vítězství 8:5.

Hokejisté Komety Brno se radují z gólu do sítě Plzně
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

"Jsem rád, že máme takový tým, že jsme schopni zvládnout zápas, i když dostaneme pět gólů. A ze sedmnácti střel jsme dali osm gólů. To je unikát. I to je pro nás psychicky důležité, že jsme se nepoložili a pořád hrabali od začátku. Nic jsme nevypustili a dřeli," řekl po utkání brankář Brna Karel Vejmelka.

Plzeň po úspěšné výsledkové sérii vsadila i proti favorizované Kometě na otevřenou partii. Hned od úvodních minut hýřila aktivitou a přímočaré akce často zakončovala. Domácí odpovídali stejnou zbraní. Výsledkem byl proto oboustranně atraktivní hokej, který se téměř osmi tisícovkám fanoušků v hledišti musel líbit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Plzeň

Účet střetnutí otevřel svým premiérovým gólem v tomto ročníku brněnský obránce Kováčik. "Není podstatné, kdo dává góly. Důležitá jsou vítězství. Loni jsem dal kupu gólů a nebylo to k ničemu. Ale jsem rád, že se mi podařilo protrhnout smůlu," usmál se Jozef Kováčik. Za necelou minutu však plzeňský Kratěna projel od modré čáry až do útočného pásma a po jeho přesné přihrávce Kubalík vyrovnal.

"První gól mi dodal sebevědomí. Z pohledu útočníka je potom zápas lehčí. Najednou mi všechno šlo. Do čeho jsem plácnul, tak to padlo do branky. Hodně mě mrzí, že jsme zápas nezvládli," posteskl si Kubalík.

Skóre se ovšem záhy opět měnilo, neboť úderná první řada Komety zužitkovala hned první přesilovou hru. Po Kvapilově chytré přihrávce skóroval Erat, jenže závěrečné slovo úvodního dějství patřilo opět Západočechům. Misky vah na jejich stranu převážili Kodýtka s Kubalíkem.

Ve druhé třetině se hra přiostřila. K vidění byla celá řada nekompromisních osobních soubojů a rovněž vstřelená branka domácího Štencla, kterou srovnal stav na 3:3. Brňané postupně získávali územní převahu, k zakončení se ale dostávali s obtížemi. Naopak Plzeň využívala chyby protivníka v rozehrávce, ale ani jeden z rychlých protiútoků nedotáhla do kýženého konce.

Závěrečné dějství odstartoval pokusem do tyče plzeňský Kracík, následný nájezd Johnsona lapil Vejmelka. "Tady se utkání lámalo. Škoda, že se nám nepodařilo dát čtvrtý gól. Šancí jsme měli dost," posteskl si plzeňský útočník Jakub Koreis, který odehrál velkou část své kariéry v brněnském dresu. Na otevřenou partii ale hosté doplatili. Z rychlého protiútoku ujel obránce Malec a volný Káňa překonal brankáře Hyláka. Čermák vzápětí zvýšil, když využil další úspěšně sehranou přesilovou hru.

Kubalík sice svým třetím gólem vykřesal hostům naději na zvrat, ten ale nepřišel. Zaťovič vrátil Kometě dvoubrankový náskok, který střelou do odkryté plzeňské branky navýšil Dočekal. Střelecky disponovaný Kubalík ještě stačil snížit na 5:7, ale definitivní pojistku přidal během další power play plzeňských hokejistů Káňa.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 8:5 (2:3, 1:0, 5:2)

Branky a nahrávky: 5. Kováčik (J. Káňa II, Haščák), 7. M. Erat (M. Kvapil, Nečas), 24. Štencel (J. Hruška, V. Němec), 45. J. Káňa II (Malec, Vincour), 48. L. Čermák (J. Káňa II, Vincour), 55. Zaťovič (Dočekal), 58. Dočekal (Malec, Vejmelka), 60. J. Káňa II (Gulaši) - 6. D. Kubalík (Kratěna, Frühauf), 11. Kodýtek (T. Svoboda, Indrák), 20. D. Kubalík (Čerešňák), 48. D. Kubalík (Pulpán, Kracík), 58. D. Kubalík (Kracík, T. Svoboda). Rozhodčí: R. Čech, T. Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení 5:9, navíc L. Čermák (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dočekal, Nečas, Havránek - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Plzeň: Hylák - Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička, Pulpán, Moravčík, Němeček, Frühauf - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Lev, Johnson - Indrák, Kodýtek, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Martin Pešout (Brno): "Utkání bylo divácky atraktivní a Plzeň k dobré úrovni hodně přispěla. I když výsledek 8:5 vyznívá mnohem lépe pro nás. Na začátku třetí třetiny jsme ale byli v problémech. Plzeň měla dvě jasné šance, nastřelila tyčku. Pokud by získala jednobrankový náskok, tak zápas mohl dopadnout jinak. Ale to je o kdyby. Nám se podařilo během tří minut odskočit a získat dvougólové vedení. V tomto okamžiku se projevila síla našeho týmu. Zápas jsme už dotáhli k vítězství. Plzeň hrála nejsympatičtější hokej ze všech týmů, které se v Brně v tomto ročníku představily. Prohra je pro ni krutá."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Na oko diváka byl výsledek 8:5 pro dobré pobavení. Kometa hraje letos velmi dobře, má kvalitně poskládaný tým. Chtěli jsme se na to připravit. První třetina nám vyšla, vyhráli jsme ji. Po druhé byl výsledek nerozhodný. Ve třetí nám bohužel Kometa odskočila. Snažili jsme se bránit a chodit do rychlých protiútoků. Nepodařilo se nám to. Ale tým měl odhodlání bojovat, nevzdali jsme to. Hráli vabank. Věřili jsme, že dáme gól a šli do rizika. Bohužel jsme dostali góly do prázdné branky. Prohráli jsme po boji. To tolik nemrzí. Horší by bylo, kdybychom zápas odevzdali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články