Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeňští pořadatelé dostali za chování fanoušků pokutu 30 tisíc korun

Plzeň - Plzeňští pořadatelé pátečního čtvrtfinálového utkání hokejové extraligy mezi domácím Lassersbergerem a Moellerem Pardubice dostali od disciplinární komise pokutu 30 tisíc korun za nesportovní chování fanoušků. Ti ve vypjaté koncovce šestého vzájemného duelu házeli na hrací plochu předměty.

Bitka v zápase Plzeň - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Komise rozhodla ve zkráceném řízení. Klub musí pokutu zaplatit do 30. dubna, může ale proti rozhodnutí také podat odpor. Plzeňští pořadatelé se už před verdiktem disciplinárky ohradili proti tvrzení pardubických hráčů, že v závěru duelu byly v hledišti v ohrožení jejich manželky a děti. Ředitel klubu Jaromír Zavoral v tiskovém prohlášení uvedl, že podle jeho názoru pořadatelská služba za pomoci městské policie situaci plně zvládla.

Disciplinárka rozhodla rovněž o tom, že automatické zastavení činnosti na jeden zápas pro hráče, kteří dostali za účast v bitce trest ve hře, je dostatečnou sankcí. Plzeňský Radek Matějovský a pardubičtí Petr Čáslava a Jiří Cetkovský se tak dalšímu případnému trestu vyhnou.

V utkání, v němž si Západočeši vynutili výhrou 3:1 nedělní sedmou, rozhodující bitvu o semifinále, vzplály emoce po pokusu kapitána Lasselsbergeru Martina Straky trefit při power play soupeřovu prázdnou branku. Ve středním pásmu ho u mantinelu srazil pardubický bek Petr Čáslava a na ledě i v hledišti se strhla mela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články