Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeňský Straka má stále potíže se zraněnou holení

Plzeň - Kapitán hokejistů Plzně Martin Straka má nadále potíže s nastřelenou holení a je ohrožena i jeho účast v play-off extraligy. Uvedl to deník MF Dnes, podle kterého kritické scénáře dokonce hovoří o ohrožení další kariéry sedmatřicetiletého olympijského vítěze z Nagana a mistra světa z Vídně z roku 2005. "Noha mě zase bolí. Lítám po špitálech, ale zatím je brzy na nějaká konkrétní stanoviska," řekl Straka listu. Mimo hru je od 10. ledna, kdy jej hned na začátku utkání 39. kola na ledě Sparty trefila do nohy střela domácího Michala Gulašiho.

Straka se na konci minulého týdne vrátil k plnému tréninku, ale bolest se ozvala znovu. Přestože původní vyšetření neodhalila žádnou zlomeninu, hrající generální manažer i majitel plzeňského klubu je stále mimo hru. "Doktoři objevili v noze nějaký zánět, který je třeba dostat ven. Musím být v klidu a víc se uvidí až při páteční kontrole," doplnil Straka.

Plzeň i bez Straky dokázala udržet vedení v extralize a v posledním kole před pauzou pro olympijské hry ve Vancouveru si zajistila Prezidentský pohár pro vítěze základní části.

Plzeň zkusí v útoku nového hráče Padělka

Po přestávce jsou na programu ještě dvě kola - ve středu 3. března se představí Indiáni v Litvínově a o dva dny později přivítají Spartu. Do čtvrtfinále play-off vstoupí Plzeň ve čtvrtek 18. března.

Bez Straky Západočeši nastoupí také v přípravných zápasech ve Švýcarsku, kde se Plzeň představí ve čtvrtek na ledě Fribourgu a v pátek a v sobotu na turnaji Ilfis Center Trophy v Langnau. Nejdříve se utká s domácím SCL Tigers a pak o konečné umístění buď s Ženevou, nebo Ambri/Piottou. Na švýcarském turné vyzkouší Plzeň zkušeného útočníka Ivana Padělka, kterého má na střídavý start z prvoligového Tábora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články