Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeňský kapitán Kratěna bude pokračovat, k narozeninám dostal novou smlouvu

Plzeň - Fanoušci Škody budou moci minimálně další sezonu sledovat v akci Ondřeje Kratěnu. Lídr mužstva, které letos dokráčalo do čtvrtfinále play-off, se týden před čtyřicátými narozeninami dohodl s vedením západočeského klubu na nové roční smlouvě. Setrvání jedné z klíčových opor potvrdili "indiáni" prostřednictvím oficiálního webu.

Ondřej Kratěna
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Kratěna, jenž v Plzni působí od příchodu ze Sparty v roce 2011, zvažoval po vyřazení od Liberce, že hráčskou kariéru zakončí. "Musím uklidnit naše fanoušky. Ondra chce pokračovat a ze vzájemného rozhovoru vyplynulo, že má ještě velkou chuť do dalšího roku. Bude tak i nadále pokračovat v našem dresu," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Ačkoliv ještě nedošlo k podpisu kontraktu, půjde podle Vlasáka o pouhou formalitu. "Ondra byl v základní části jedním z našich nejproduktivnějších hráčů a v play-off znovu ukázal, že mužstvo dokáže táhnout. Očekávání tedy zůstávají stejná," ujistil sportovní manažer Plzně, že tým chce na Kratěnu nadále spoléhat.

Držitel bronzu z mistrovství světa 1997, který je zároveň s osmi tituly extraligovým rekordmanem a k historicky prvnímu primátu dovedl před čtyřmi lety i Plzeň, nastoupil v základní části letošní sezony do 47 zápasů a připsal si 26 bodů (11+15). V 11 vyřazovacích bitvách byl poté s dalším forvardem Jakubem Lvem nejproduktivnějším hráčem klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články