Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeňský Jeřábek dostal za faul trest na pět zápasů

Liberec - Plzeňský hokejový obránce Jakub Jeřábek byl potrestán disciplinární komisí Asociace profesionálních klubů zastavením činnosti na pět zápasů. Pykat bude za faul vysokou holí na Daniela Špačka ze závěru pondělního třetího čtvrtfinálového utkání extraligy na ledě Liberce. V utkání byl osmnáctiletý plzeňský zadák vyloučen na dvě minuty.

Jeřábek ještě v dnešním čtvrtém duelu, který se hraje opět v Liberci za stavu 2:1 na zápasy pro Západočechy, nastoupil, protože podnět byl podán až v den duelu. V pátek v Plzni už bude chybět. Pak by se mohl vrátit do hry v případě postupu vítěze základní části až v průběhu semifinále. Disciplinární komise řešila Jeřábkův zákrok z 57. minuty po podnětu Bílých Tygrů ve zkráceném řízení.

Disciplinární komise vynesla už druhý trest v krátkém sledu za zákrok na hlavu. V pondělí byl na tři zápasy potrestán obránce Mladé Boleslavi Tomáš Frolo za faul loktem do obličeje na karlovarského Davida Noska z nedělního duelu skupiny o udržení. "Za dva dny jsme řešili dva zákroky, které byly vedeny cíleně na hlavu protihráče," řekl předseda disciplinární komise Karel Holý.

"Nechci Jeřábka nějak soudit, ale byl to evidentně cílený úder. Nedomnívám se, že byl cílený na hlavu, ale někam třeba do ramene nebo do zad a ujelo mu to. Jsou to nebezpečné zákroky," doplnil Holý, který je pověřen vedením disciplinární komise po odstoupení Stanislava Šulce.

Vyšší tresty pro Frola a Jeřábka nemají podle Holého nic společného s debatami o změnách a ujasnění sazebníků trestů, kterými se Asociace profesionálních klubů zabývalo na nedávném jednání. "APK se dohodla, že si určí pravidla od příští sezony. Pokud si ale něco určí, tak by se to mělo dodržovat a respektovat rozhodnutí a nevyužívat to pak v mediích, když je trestem někdo postižený," dodal Holý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články