Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň zesměšnila Liberec na jeho vlastním ledě

Liberec - Hokejisté Plzně zvítězili v 18. kole extraligy na ledě Liberce vysoko 8:1. Západočeši tak bodovali už počtrnácté za sebou a vedou tabulku soutěže o pět bodů před Kladnem. Celkem 12 duelů během této série vyhráli. Velký podíl na výhře měli především Milan Gulaš, jenž si připsal čtyři body za gól a tři nahrávky, a také Martin Straka s Tomášem Vlasákem, kteří zaznamenali shodně tři body. Po zápase byl odvolán trenér Liberce Marian Jelínek. Vedením týmu pro nejbližší utkání v neděli na ledě Zlína byl pověřen dosavadní asistent Filip Pešán.

Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Do brankoviště se od začátku postavili gólmani, kteří své týmy posílili během výluky NHL - domácí Pavelec, na druhé straně Rask. Do zápasu však nakonec zasáhli všichni čtyři muži v maskách. Aktivnější byli zpočátku domácí, kteří brzy dostali příležitost čtyřminutové přesilové hry. K vážnějšímu ohrožení Raska se ale nedostali a Plzeň se v poklidu ubránila. Jako první vážněji zahrozil Filippi, ale Rask byl na místě. Jak naložit s početní výhodou, ukázali Plzeňští v 11. minutě. Po Kratěnově střele dorazil kotouč za Pavelcova záda Pletka. Neuběhly ani dvě minuty a náskok "Škodovky" byl dvoubrankový.

Na konci nádherné akce prvního plzeňského útoku stál Straka, který zakončoval do odkryté branky. Zvýšit mohl krátce před koncem třetiny Kovář po parádní individuální akci, Pavelec si ale s jeho blafákem poradil. Do druhé části vstoupili hosté v početní převaze, kterou ještě znásobil faul Čutty. Dvojnásobná přesilovka však trvala pouze 28 sekund a tu Plzeň ještě nevyužila. Dokázala zužitkovat až klasickou početní výhodu, kdy se po nahození Pletky prosadil Kratěna.

Netrvalo dlouho a do přečíslení ujela dvojice Vlasák - Straka a plzeňský kapitán vstřelil po perfektní Vlasákově přihrávce svůj druhý gól v zápase a zároveň vyhnal Pavelce z branky. Zastavit plzeňský útok však nedokázal ani Pinc, kterého ve 32. minutě nadvakrát překonal Balej - 0:5. O chvíli později dokázali Tygři snížit, když Simmonds doklepl za Raska střelu Šmída v přesilovce. Poslední slovo ve druhé třetině měla ale Plzeň. Straka vyhrál buly přesně na Vlasáka a ten střelou nad rameno prostřelil Pince.

V úvodu třetího dějství se ve velké příležitosti ocitl Simmonds, finský gólman ve službách Plzně se však blýskl výborným zákrokem. Hned vzápětí putoval na trestnou lavici domácí Víšek a zanedlouho ho následoval Štich. Ani tuto výhodu dvou mužů Západočeši nevyužili. Hosté ovšem udeřili hned po skončení přesilovky ve 47. minutě. Prosadil se i třetí z elitní formace Gulaš. Krátce nato Plzeň potřetí v utkání využila přesilovou hru.

Balej dorazil za Pince Gulašovu střelu a skóroval podruhé v utkání. Na druhé straně mohli snížit Vlach a Čakajík, ale Svoboda, který po sedmé trefě Indiánů vystřídal Raska, skvěle zasáhl. Závěr utkání se pouze dohrával a Plzeň kontrolovala své vysoké vedení.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:8 (0:2, 1:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 34. Simmonds (Šmíd) - 11. Pletka (Kratěna, Jan Kovář), 13. Martin Straka (Vlasák, Gulaš), 22. Kratěna (Pletka), 25. Martin Straka (Vlasák), 32. Balej (Jan Kovář, J. Jeřábek), 37. Vlasák (Martin Straka, Gulaš), 47. Gulaš (D. Růžička), 49. Balej (Gulaš). Rozhodčí: Kalivoda, Wagner - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:3. Diváci: 4881.

Liberec: Pavelec (25. Pinc) - Šmíd, Cebák, Čakajík, Čutta, Havíř, Výtisk, Štich - Bulíř, Nedvěd, Dušek - Víšek, Galamboš, Kudrna - Stewart, Filippi, Simmonds - Kica, Roman Vlach, Bárta. Trenéři: M. Jelínek, Pešán a Kapoun.

Plzeň: Rask - Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, J. Jeřábek, St. Pierre, Frolo, D. Růžička - Vlasák, Martin Straka, Gulaš - Kratěna, Jan Kovář, Balej - Pletka, Kašpařík, Dvořák - Hollweg, Havlíček, Lev - Schleiss. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Filip Pešán (Liberec): "Měli jsme špatný vstup do utkání, čtyřminutová přesilovka byla odehrána ve zmaru, ve kterém se následně neslo celé utkání. Plzeň nám dala lekci z produktivity, naprosto po právu zvítězila. My jsme si dnes nezasloužili ani bod."

Milan Razým (Plzeň): " V úvodu utkání jsme přežili čtyřminutové oslabení, poté jsme dali gól z vlastní přesilovky a přidali hned druhý. Poté už jsme zápas kontrolovali, měli jsme dobrý pohyb, dařila se nám kombinace a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Mrzí nás pouze zranění obránce Tomáše Slováka, který odjel do nemocnice s podezřením na zlomené zápěstí."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články