Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Plzeň vyhrála ve Varech, Sparta si vyšlápla na Kladno

Praha - Hned ve čtyřech zápasech třicátého kola se radovaly hostující celky. V západočeském derby udolala Plzeň Karlovy Vary, Kometa brala všechny body na Slavii, České Budějovice potvrdily formu v Pardubicích a Chomutov stvrdil mizérii Liberce, když ho porazil po nájezdech. V moravskoslezském derby si poradily Vítkovice s Třincem, Zlín s přehledem porazil Litvínov a Sparta si připsala cenné vítězství nad Kladnem, kterému se v posledních zápasech přestává dařit.

Radující se hráči Sparty
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Karlovy Vary – Plzeň 1:2

Hokejisté Plzně vyhráli v zápase na ledě Karlových Varů 2:1, když západočeské derby otočili ve svůj prospěch dvěma góly ve třetí třetině. Obě branky Indiánů, kteří tak mají i nadále v čele soutěže šestibodový náskok před svými pronásledovateli, vstřelil Milan Gulaš.

Liberec – Chomutov 1:2 SN

Hokejisté Liberce prohráli v zápase nejhorších dvou týmů extraligy s Chomutovem 1:2 po samostatných nájezdech a i nadále jsou tak poslední. Vyrovnaný zápas rozhodl Michael Frolík. Piráti tak po dvou předešlých vysokých porážkách bodovali, Tygři si připsali čtvrtou prohru za sebou.

Slavia – Brno 1:3

Hokejisté Komety Brno i díky dvěma využitým přesilovým hrám a skvělému výkonu brankáře Martina Faltra porazili pražskou Slavii na jejím ledě 3:1. Po páteční prohře v Třinci si tak Brněnští spravili chuť a bez ohledu na výsledky soupeřů se před reprezentační přestávkou udrželi na druhém místě tabulky.

Sparta – Kladno 6:3

Hokejisté Sparty porazili před návštěvou více než 10 tisíc diváků Kladno 6:3. Středočeši i přes gól Jaromíra Jágra prohráli venku pošesté za sebou, Sparta zvítězila potřetí za sebou. Dva góly vítězů dal bývalý hráč soupeře Marek Hovorka.

Pardubice – České Budějovice 1:3

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli na ledě Pardubic 3:1 a potvrdili, že se jim před reprezentační přestávkou daří. Jihočeši si připsali pátou výhru za sebou, dvěma góly se na ní podílel útočník Jakub Langhammer. Pardubice tak nedokázaly navázat na dvě předešlé výhry.

Zlín – Litvínov 5:1

Hokejisté Zlína porazili Litvínov 5:1 a potvrdili, že se jim proti Severočechům daří. Berani porazili Vervu i potřetí v sezoně, celkem posedmé za sebou. Na ledě Zlína Litvínov naposledy uspěl v sezoně 2009/10. Hrdinou dnešního zápasu byl útočník Antonín Honejsek, který podruhé v kariéře vstřelil hattrick.

Vítkovice - Třinec 4:1

Hokejisté Vítkovic porazili Třinec 4:1 a poprvé v ročníku se v moravskoslezském derby mohli radovat z výhry. Dvěma góly se o úspěch ostravského celku zasadil Roman Klimek, branku přidal i Róbert Huna, který v posledních pěti utkáních zaznamenal osm tref. Vítkovice na domácí půdě vyhrály popáté za sebou a kouč Peter Oremus má v ČEZ Aréně zatím stoprocentní bilanci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy