Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň vyhrála v Kladně 3:1 a uspěla počtvrté za sebou

Plzeň zvítězila v Kladně 3:1 a připsala si čtvrtou výhru za sebou. Ve 29. minutě rozhodl šťastnou brankou Luboš Rob, výsledek pojistil vteřinu před koncem při power-play Matyáš Kantner. Rytíři neuspěli po předchozích dvou výhrách a doma nebodovali po pěti duelech, v nichž vybojovali čtyři výhry.

Kladno nastoupilo opět bez majitele Jaromíra Jágra, který se stále ještě nevrátil na led od zranění z listopadového duelu proti Spartě.

Rytíři začali tlakem, ale vedení z něj nevytěžili. Plzeň začala být postupem času více nebezpečná před Godlou a v 15. minutě se dočkala vedení.

Rytíři sice odolali při Romančíkově vyloučení, ale hned dvě vteřiny po jeho návratu na led inkasovali. Godla neudržel puk po Pulpánově střele a Zdráhal doklepl puk do prázdné branky.

Byl to jeho první gól ve třetím zápase za Plzeň po příchodu z Vítkovic a jubilejní padesátý v extralize. Další možnost měl Kracík, ale kladenský gólman svůj tým podržel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Plzeň

Kladno odpovědělo ve 25. minutě v přesilové hře při Kracíkově vyloučení. Po Nashově přihrávce překonal Frodla střelou z pozice za levým kruhem Kaut.

Za 94 vteřin se ale opět radovali hosté. Robovo bekhendové nahození vyrazil Godla hokejkou, ale puk se odrazil do branky od Kauta, který byl v souboji s Němcem. Plzeň se následně ubránila při dvou Mertlových trestech v rychlém sledu.

"Plzeň byla aktivnější. Vzala nám tu hru, kterou jsme tady zvyklí hrát my. My jsme se toho jakoby lekli. Souvislejší tlak jsme si vytvořili až na konci a to už nestačilo. Plzeň byla lepší," řekl kladenský útočník Tomáš Kaut.

V úvodu závěrečné části při Melkově trestu Godla zlikvidoval šanci nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče extraligy Gulaše.

Třetí tým tabulky na ledě desátého Kladna těsný náskok úspěšně hájil. Rytíři nedokázali smazat ztrátu ani ve dvou početních výhodách při trestech Gulaše a Čerešňáka. Těsně před koncem ještě zpečetil výhru do prázdné branky Kantner.

Gólman Plzně Dominik Frodl si připsal v utkání 20 úspěšných zákroků, za úvodní dvě dějství jich měl jen jedenáct a v druhé třetině pouhé dva.

"Takové zápasy jsou nejhorší. Jen tam stojím a najednou zničehonic může být z každé akce nebo brejku gól. Gólman je studený, není v zápasu ideálně. Je to úplně jiný sport, když má člověk maximálně dvacet zákroků, než když jich má čtyřicet," uvedl Frodl.

V Plzni působí druhou sezonu, přesto stihl v součtu i s Ligou mistrů už 100 soutěžního utkání. "Je to neskutečné číslo. Když jsem před minulou sezonou podepisoval smlouvu, tak by mě v životě nenapadlo, že tolik zápasů budu mít. Situace se prostě seběhla tak, že od určité doby chytám všechno. A jsem za to rád," dodal Frodl.

Rytíři Kladno - HC Plzeň 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. T. Kaut (B. Nash, O'Donnell) - 15. P. Zdráhal (Pulpán, Budík), 29. Rob (Jank), 60. Kantner (Moravčík, Mertl). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4035.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, A. Lakos, Barinka, Romančík - Redlich, Vampola, J. Strnad - Bílek, P. Machač, Zikmund - Š. Bláha, Stach, Melka - Hajný, T. Kaut, O'Donnell - Valský. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Moravčík, Pulpán, Vráblík, Jank - Gulaš, Mertl, Kantner - Malát, Kracík, P. Zdráhal - Přikryl, V. Němec, Rob - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články