Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň vyhrála na ledě Vítkovic, Svoboda udržel čisté konto

Ostrava - Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 15. kola extraligy Vítkovice na jejich ledě 3:0 a v tabulce soutěže se posunuli na třetí místo. Dvěma góly se na výhře Indiánů podílel útočník Michal Dvořák, brankář Adam Svoboda udržel poprvé v sezoně čisté konto. Vítkovice jsou po třetí domácí porážce v šestém zápase sezony i nadále deváté, už šest zápasů čekají na zisk tří bodů.

Adam Svoboda v utkání s Vítkovicemi
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Úřadující vicemistr si tentokrát nevytvořil ani tradiční úvodní domácí tlak, a tak to po jedenácti minutách byli hosté, kdo se mohl radovat z vedoucího gólu. Za vítkovickou brankou se lehce zbavil obránce Američan Johnson a přihrál najetému Dvořákovi. Jeho střelu sice Málek zpomalil, zastavit ji ale nedokázal.

Domácí odpověděli za tři minuty Ujčíkem, který si nabruslil od mantinelu do mezikruží a nebezpečně vystřelil. Svoboda sice puk vyrazil jen k Janu Káňovi, střela vítkovického útočníka ale nebyla přesná. Pokud vítkovičtí hráči vstupovali do druhé části odhodlaní vyrovnat, už po necelých třech minutách je zchladilo opět duo Johnson-Dvořák. Američan našel spoluhráče další povedenou přihrávkou zpoza Málkovy branky a Dvořák rychlou střelou navýšil plzeňské vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Vítkovice - Plzeň

Vítkovice se po druhé brance úplně sesypaly. Přímo výstavní kiks předvedl obránce Ovčačík. Vybruslil nesmyslně před vlastní branku, kde se navíc nechal lehce odstavit od puku Kratěnou. Kapitán hostů Martin Straka následně nechytatelnou bombou pod horní tyč přidal třetí gól. A hosté mohli své vedení ještě zvýšit, Horna ale nedokázal trefit prakticky prázdnou branku. Vítkovice se probraly až deset minut před koncem. Plzeňské dokázaly zatlačit, ale víc než několik nebezpečných střel z toho nebylo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články