Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Plzeň vydolovala triumf na ledě Komety a prodloužila její trápení

Brno – Už v šestém zápase v řadě nebodovala Kometa naplno a nic na tom nezměnil ani domácí duel s Plzní. Indiáni sice přišli o tříbodovou výhru zásluhou Malletova vyrovnání, v prodloužení ale po čtyřiceti vteřinách rozhodl Pulpán. Plzeň tak učinila důležitý krok na cestě do předkola play-off, Kometa zase riskuje, že do něj spadne.

Slavící Dominik Kubalík z Plzně
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Kometa začala podobně jako v předcházejících domácích utkáních. Vsadila na útočný hokej, získala tlak a převahu, kterou vyjádřil po Kvapilově přihrávce gólem obránce Ondřej Němec.

Za pouhou minutu se podařilo soupeři z přesilovky po vyloučení obránce Malce vyrovnat. Brankář Machovský rozehrál pohotově na obránce Kadlece, ten našel přesnou přihrávkou na útočné modré čáře zcela volného Lva, který své sólo úspěšně zakončil.

I když se Brňané snažili pokračovat v nátlakové hře, jen s obtížemi se dostávali přes pozorné plzeňské zadáky do slibnějších šancí. Střelecké pokusy od modré čáry s přehledem likvidoval Machovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Plzeň

V úvodu druhého dějství se podařilo nejlepšímu extraligovému střelci Kubalíkovi vypíchnout kotouč, vyhrál sprinterský souboj s domácím Káňou a střelou pod horní tyčku přidal druhý gól Plzně. Kometa se dostala do křeče, hosté precizní defenzivní taktikou čelili jejímu tlaku a po získání kotouče hrozili bleskovými protiútoky. Jediným výsledkem nátlakové hry Brna byla ve druhé třetině tyčka, kterou ve 29. minutě trefil obránce Trška.

Vyrovnat se podařilo ve 42. minutě nové kanadské posile Komety Malletovi. Nervozity se ale domácí hokejisté nezbavili. K otočení skóre jim nepomohly v krátkém sledu tři přesilové hry a zúročit nedokázali ani téměř minutovou hru pět na tři.

Po třiceti sekundách prodloužení se odrazil kotouč k Pulpánovi, který jej pohotově poslal do sítě.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 8. O. Němec (M. Kvapil), 42. Mallet - 9. Lev (Kadlec, Machovský), 21. D. Kubalík, 61. Pulpán.. Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 7565.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Trška, Gulaši, Bartejs, T. Malec - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Mallet, J. Hruška, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Dočekal - F. Dvořák, Nečas, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Frühauf, Moravčík, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Stach, Lev - Hrnka, Preisinger, T. Svoboda - Vondráček, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík. 

Petr Haken (Brno): "Plzeň hrála výborně dozadu, dobře bránila střední pásmo. Rozhodl nástup do druhé třetiny. Kdybychom v něm nedostali gól na 1:2, tak by to bylo pro nás mnohem jednodušší. Protože potom nás stál zápas spoustu sil. Plzeň výborně bránila střelecký prostor, moc nás do něj nepustila. Trápí nás nyní produktivita, v každém zápase je to hodně podobné. Musíme se na to zaměřit. Věřím, že se zlepšíme, začneme zase dávat góly a série se otočí. Chyby v naší hře byly, nechali jsme v oslabení volného hráče, což by se stávat nemělo. Plzeň byla produktivní, vytěžila z minima maximum."
Jiří Hanzlík (Plzeň): "Tahali jsme za kratší konec. Nebyli jsme moc nebezpeční dopředu. Ale defenzivně jsem zápas odehráli moc dobře. Brno jsme nepustili do vyložených šanci. Z minima našich šancí jsme vytěžili nějaké góly. Dali jsme šťastnou branku v prodloužení. Domácí byli opticky lepší, měli převahu. Někdy to tak chodí, že nevyhraje lepší tým." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články