Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň v závěru zlomila odpor Zlína a je v semifinále

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili v rozhodujícím sedmém čtvrtfinále play-off extraligy Zlín 4:2 a postoupili do semifinále, v němž se utkají s Kometou Brno. Západočeši rozhodli dramatický duel až v závěru, vítěznou branku vstřelil Nicholas Johnson 124 sekund před koncem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Pardubice a Liberec.

Trenér domácích Jelínek udělal hned několik změn v sestavě. Na ledě se vůbec neobjevili Marušák a Vostřák, útočník Duda se posunul do elitní Strakovy formace. Do branky hostů se premiérově na plzeňském ledě postavil Horčička, který vychytal všechny výhry Zlína v domácím prostředí.

Více práce v úvodu měl Horčičkův protějšek Svoboda, i kvůli tomu, že hosté měli dvakrát výhodu přesilovky, velké příležitosti si ale vytvořit nedokázali. Naopak při Zámorského trestu mohl otevřít skóre Pletka, osamocený před brankou ale Horčičku nepřekonal. A tak udeřili Jihomoravané, opakovanou střelou překonal Svobodu Důras. Inkasovaná branka Plzeň nabudila a v druhé třetině si vytvořila velkou převahu. Kratěnův nájezd ještě Horčička zlikvidoval, ale v 26. minutě už za jeho zády skončila Dudou tečovaná Vykoukalova střela.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Plzeň 1929 - PSG Zlín

Druhý gól mohl přidat po přečíslení Stránský, ale neuspěl a hosté soupeře zmrazili. Po ojedinělém brejku se do šance dostal Köhler a Pitule jej zastavil jen za cenu faulu. Svoboda navíc následně posunul branku a domácí tak museli do tří. Nabídnutou výhodu Zlín využil, tvrdou a přesnou střelou uspěl Galvas. V početní výhodě pak skórovali i Indiáni, v 38. minutě přesně střílel Hanzlík. Hned na začátku třetí části mohl poslat hosty opět do vedení Leška, proti Svobodovi ale neuspěl.

Plzeňským fanouškům pak zatrnulo po nepřesné rozehrávce Svobody, Modrý ale stihl puk směřující za čáru zastavit. V polovině třetí části si zahráli Západočeši i 48 sekund v pěti proti třem, Berani však obléhání Horčičkovy branky ustáli. V 55. minutě se Leškovi podařilo překonat Svobodu, k jeho smůle ale do posunuté branky a rozhodčí Hribik gól neuznal. Leška stejně jako kapitán Petr Čajánek sice přemlouvali rozhodčí, aby spornou situaci konzultovali s kolegou u videa, hlavní sudí Jan Hribik byl ale neoblomný.

Gól nemohl uznat i proto, že hru přerušil ještě předtím, než puk skončil za brankovou čárou. "Objížděl jsem bránu, pak jsem měl dorážku, dal gól a bohužel branka byla posunutá," popsal Leška klíčovou situaci. A hosty to stálo zápas, v 58. minutě se totiž trefil Johnson a výhru potvrdil při power play svým druhým gólem Duda. "Je to zklamání, ale nemáme se za co stydět. V sérii jsme podali dobrý výkon, ale postoupit může jen jeden, a to byla Plzeň," zhodnotil Leška celou sérii.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Duda (Vykoukal, Modrý), 38. Jiří Hanzlík (Vlasák, Martin Straka), 58. Johnson (Jiří Hazlík, Martin Straka), 60. Duda (Pletka) - 17. Důras (Linhart), 34. Galvas (Hamrlík, Köhler). Rozhodčí: Minář, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 8 236 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články