Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Plzeň v souboji o předkolo rozdrtila Zlín 7:1

Plzeň - Před utkáním dělil oba konkurenty v boji o předkolo play-off jediný bod, Plzeň ale přejela v duelu 44. kola Zlín rozdílem třídy. Indiáni rozhodli o svém vysokém vítězství 7:1 čtyřmi brankami v úvodní třetině, další tři zásahy přidali v prostřední části a Valaši už pouze korigovali za rozhodnutého stavu 0:7. Dvěma góly se na výhře Západočechů podílel Jakub Lev, Dominik Kubalík si 27. trefou sezony pojistil vedení v tabulce střelců.

Utkání Plzeň - Zlín
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Nejdůležitější bylo, že jsme se ubránili na začátku zlínské přesilovky. Po našich proměněných už se nám dařilo a odehráli jsme dvě třetiny v laufu. Třetí už byla taková, že už se to jen dohrávalo. Přeci jenom vedení 7:0 po dvou třetinách už by se ztratit nemělo," zhodnotil průběh utkání útočník Škody Jakub Lev.

Hosté v úvodu důležitého utkání neproměnili dvě přesilové hry a otěže převzali povzbuzení Indiáni. V 10. minutě otevřel skóre tečí Němečkova nahození Kubalík. O necelé tři minuty později navíc během početní výhody přidal po Stachově pokusu do tyče bekhendovou dorážkou druhý gól Indrák.

Vzápětí při vyloučení Matějíčka Kubalíkova tečovaná přihrávka jen těsně minula zlínskou branku, ale chvíli na to už na brankovišti nekrytý Lev dorazil pohodlně do sítě střelu Indráka na 3:0.

"Hodně nám to pomohlo psychicky. Je to důležité, když dokážete hned na začátku soupeři ubránit přesilovky. Naše využité přesilovky nás už potom nakoply k téhle důležité výhře," zhodnotil povedenou první třetinu obránce David Němeček.

Rychle mohl hrozivé manko snížit Gago, na konci rychlé akce po pravé straně ovšem mířil jen do Machovského lapačky. Naopak krátce před první sirénou Stach po drzém průniku mezi kruhy i s pomocí teče bránícího Matějíčka překonal táhlou střelou Kašíka počtvrté.

Do prostřední části už mezi zlínské tyče naskočil náhradník Štůrala, dlouho však nulu neudržel. Ve 22. minutě se totiž po zblokované střele Moravčíka do odkryté branky trefil v den svých šestadvacetin Preisinger.

Rozjetí domácí pokračovali v náporu a Štůrala musel krýt únik Kubalíka i bombu Kadlece. Viditelně odevzdané hosty neprobral z dobré pozice pálící Veselý. Naopak po polovině utkání překvapil Štůralu bekhendovou střelou Kratěna.

Zlínský gólman poté špatně rozehrál při přesilovce a Lev ho za to potrestal bekhendovým zakončením pod horní tyč na 7:0.

"Takový výsledek jsem před zápasem rozhodně nečekal. Tímhle jsme získali se Zlínem lepší vzájemnou bilanci, ale to jsme si uvědomili až po zápase. Všechno se nám dneska sešlo. Měli jsme odrazy na holi, ale byli jsme odměněni tím, že jsme si za tím šli," řekl Lev.

Do závěrečné třetiny nastoupily oba týmy už jen z povinnosti a tempo výrazně opadlo. Hostům se alespoň ve 49. minutě podařilo zásluhou premiérové extraligové trefy Gaga zaznamenat čestný úspěch a odvrátit hrozbu největšího debaklu sezony. Stejně vysokou porážku už Zlín utrpěl ve 22. kole na ledě Třince.

Škoda Plzeň - PSG Zlín 7:1 (4:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. D. Kubalík (Němeček, Kracík), 13. Indrák (Lev, Stach), 15. Lev (Indrák, Kadlec), 20. Stach (D. Kubalík), 22. Preisinger (T. Svoboda, Moravčík), 33. Kratěna (Němeček, D. Kubalík), 35. Lev - 49. Gago (Popelka). Rozhodčí: Hribik, M. Petružálek - Barvíř, Gerát. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4755.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Kadlec, Němeček, D. Sklenička, Moravčík - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Stach, Lev - M. Procházka, Preisinger, T. Svoboda - Hrnka, Koreis, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Zlín: Kašík (21. Štůrala) - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka, od 22. navíc Gazda - Bukarts, P. Holík, Říčka - Okál, Chytil, O. Veselý - D. Šťastný, Honejsek, J. Ondráček - Gago, Popelka, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Kluci do zápasu nastoupili s velkým elánem a drajvem. Pak nám pomohlo, že jsme výborně ubránili dvě zlínské přesilovky. Naopak my jsme si pomohli dvěma využitými přesilovkami. Kluci je sehráli skvěle. Pátý gól podle mě definitivně rozhodl. Na druhou stranu už jsme několikrát podobný náskok prohospodařili, proto jsme nechtěli ustoupit od naší hry. Měli jsme tam sice pár špatných pasáží, přesto bych chtěl kluky za dohrání zápasu pochválit. Z vlastní zkušenosti vím, že není lehké za podobného skóre nepolevit ve hře. Svádí to k tomu. Nesmíme ale podlehnout euforii a v neděli pokračovat v poctivé hře. Tenhle víkend je pro nás extrémně důležitý."

Martin Hamrlík (Zlín): "Zápas se hodnotí úplně lehce. Jsme obrovsky zklamaní, že jsme důležitý zápas o tolik prohráli. Přitom jsme kvůli tomu přijeli o den dříve. Prohrát se může, ale ne takovým výkonem. Už když jsme v našich úvodních dvou přesilovkách nechali více střílet soupeře, bylo něco špatně. Náš přístup byl katastrofální. Hráči se jen modlili, aby nedostali dvanáct gólů jako nedávno Třinec na Spartě. Po dvou proměněných plzeňských přesilovkách to s námi šlo jen dolů a začalo nám to tam padat. Soupeř byl v laufu a bylo jen otázkou, kolik to skončí, kde to zastavíme. Byli jsme odevzdaný mančaft. Jako starý Klapzuba jsem nic nelámal, ale z některých chyb se člověk může zbláznit. Jediným plusem pro nás je, že na dnešek můžeme rychle zapomenout v neděli doma s Pardubicemi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články