Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plzeň v posledním zápase ET přehrála Pardubice 4:3

Praha - Hokejisté Plzně dokázali v závěrečném představení v European Trophy zdolat Pardubice 4:3. Do prosincového finálového turnaje této kontinentální soutěže v rámci přípravného období tak postoupili z první pozice ve Východní divizi, když na druhou příčku odsunuli České Budějovice. Jihočeši si totiž připsali jen dva body za výhru nad Spartou 4:3, ale až po samostatných nájezdech. Plzeň i Mountfield již měly s předstihem zajištěný postup do finálové fáze.

Ilustrační foto

Plzeňští Indiáni vstoupili do utkání aktivněji a po zaváhání pardubické obrany jim zajistil nadvakrát vedení Petruška. O půl minuty později navíc po přesné přihrávce Dvořáka zvýšil Pitule střelou z mezikruží na 2:0. Dvoubrankové manko hosty probudilo a přečíslení dva na jednoho ukázkově zužitkoval po výměně kotouče s Bartkem Somík. Ještě v první třetině mohl srovnat stav Starý, jeho střelu však zastavila tyč.

V prostřední části gólman Východočechů Růžička zlikvidoval dvě šance Kratěny a při pokusu aktivního Petrušky ho zachránila levá tyč. Poté však svěřenci kouče Hynka západočeský tým zatlačili a před koncem druhé třetiny vyrovnal po sérii odrazů explzeňský Benák. Závěrečná třetina přinesla větší nasazení na obou stranách. Nejprve šli po osvědčené spolupráci Straky s Vlasákem do vedení Indiáni, ale na 3:3 rychle vyrovnal po kombinaci s Koukalem tečí Starý.

O výsledku rozhodla necelých sedm minut před závěrečnou sirénou využitá plzeňská přesilovka, když ideální křížnou přihrávku Sýkory zblízka přetavil ve vítězný gól Duda. Pardubicím závěrečná hra bez brankáře nepomohla.

Na jihu Čech vedla Sparta ještě na začátku 57. minuty 3:1, ale pak doplatila na častá vyloučení. Pražané dostali celkem 14 dvouminutových trestů, Broš a Sersen dokonce shodně desetiminutové, ale osudové pro ně byli především prohřešky Fostera s Kasíkem v krátkém sledu v 56. minutě.

Hokejisté Českých Budějovic
zdroj: isifa/VLP autor: Pancer Václav

Ve dvojnásobné přesilovce nejprve snížil Gulaš a 33 vteřin poté v pokračující klasické početní výhodě vyrovnal Šimánek. V nájezdech uspěli jen domácí Martynek a Gulaš.

HC Plzeň 1929 - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Petruška, 9. Pitule (Dvořák), 45. Vlasák (Straka, Petruška), 54. Duda (Sýkora, Vlasák) - 12. Somík (Bartek), 38. Benák (Bartek, Elkins), 50. Starý (Koukal, Kočí). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 2 071

HC Mountfield České Budějovice - HC Sparta Praha 4:3 po nájezdech (1:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 18. Langhammer (L. Květoň), 57. Gulaš (Vydarený, L. Květoň), 57. Šimánek (Kašpařík, Martynek), rozhodující sam. nájezd Martynek - 3. Milam (Foster), 33. S. Treille, 48. Jánský (Ask). Rozhodčí: Dvořák, Lacina - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 6:14, navíc Broš a Sersen (oba Sparta) oba 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 1 880

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články