Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Plzeň udolala Pardubice na nájezdy a dál se drží v čele

Pardubice - Hokejisté Plzně zvítězili v 16. kole na ledě mistrovských Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech a drží se v čele extraligy o bod před Kometou Brno. Indiáni bodovali už podvanácté za sebou a z toho desetkrát vyhráli. Domácí tým sice vedl po dvou třetinách 3:1, ale po obratu Západočechů na čtvrtou výhru v řadě nedosáhl.

Pardubice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Úvodní třetina přinesla oboustranně rychlý a pohledný hokej, v kterém měli více ze hry Pardubičtí. První vzájemný souboj spoluhráčů z Bostonu vyhrál ve čtvrté minutě pardubický Krejčí, který po střele Hemského dorazil puk za záda brankáře Raska. V šesté minutě ale domácí nabídli soupeři vyrovnání při vlastní přesilovce, když Dvořák po Strakově přihrávce potrestal Bartkovu chybu před Salfickým. Pardubice se nadále tlačily do ofenzívy a v 11. minutě se dočkaly opět vedení, když se prosadil Somík.

Plzeň následně přečkala dvě oslabení. Ve druhé třetině se dlouhé minuty se hrálo pod taktovkou Plzně. S přibývajícím časem se ale pardubický tým nadechl a přebíral otěže hry do svých rukou. Výsledkem náporu byl gól ve 39. minutě, kdy domácí dokonale potrestali špatné střídání soupeře a ve třech se dostali před Raska. Do prázdné branky zakončoval Zohorna. Ve 42. minutě si Salfický poradil se střelou Straky z bezprostřední blízkosti, ale za tři minuty už kapituloval po střele Gulaše při Beechově vyloučení.

Předtím Kousal trefil horní tyčku plzeňské branky. Horké chvíle zažili domácí při vyloučení Kočího a Vašíčka, když hráli 90 vteřin ve třech proti pěti. Sice odolali, ale těsně po návratu Kočího na led vyrovnal obránce Slovák. V 52. minutě mohl při přesilovce vrátit domácím vedení Bartek, ale Rask skvěle zasáhl. Stejně tak se vytáhl o pár minut později proti Buchtelemu.

Přestože pak měly oba týmy několik šancí rozhodnout zápas, přišlo na řadu prodloužení. V něm měl největší šanci Gulaš, ale Salfický svůj tým zachránil. V poslední minutě prodloužení byl vyloučen Vlasák, ale Pardubice 37 vteřin trvající výhodu nevyužily. V rozstřelu rozhodl Gulaš, který byl v třetí sérii jediným úspěšným exekutorem.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Krejčí (Hemský, Kolář), 11. Somík (Beech, Bartek), 39. T. Zohorna (Somík) - 6. Dvořák (Martin Straka), 45. Gulaš (Vlasák, Balej), 50. Slovák (Jan Kovář), rozhodující sam. nájezd Gulaš. Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8734.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Vašíček, Kindl, Píša, V. Kočí, Ďaloga - Hemský, Krejčí, Kousal - Brendl, T. Zohorna, Buchtele - Bartek, Beech, Somík - Starý, Semorád, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.

Plzeň: Rask - Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, J. Jeřábek, St. Pierre, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Hollweg, Kašpařík - Schleiss, Havlíček, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Viděli jsme pěkný, divácky zajímavý zápas. My jsme utkání rozehráli dobře. Škoda jen, že v první třetině jsme nevyužili přesilové hry, bohužel jsme při jedné inkasovali. Nástup do třetí třetiny jsme měli špatný a to se projevilo ve hře. Udělali jsme tam několik zbytečných faulů a pustili jsme Plzeň k jejich silné zbrani a to jsou přesilové hry. Byli jsme za to potrestáni. Myslím si ale, že za výkon, který jsme předvedli, jsme si zasloužili víc než bod."

Michal Straka (Plzeň): "Utkání jsme začali špatně, s domácími jsme nestačili bruslit, útočníci se neudrželi na puku a z toho pramenily přesilovky domácích. Byli jsme asi osm minut v oslabení a beci toho měli dost, protože se hrálo pořád u nás ve třetině. Před druhou třetinou jsme museli v šatně trochu zvýšit hlas a říci, že takhle se tady hrát nedá. Pak jsme se zlepšili, ale přeci jen to nebylo ono. Ve třetí třetině nám pomohly přesilovky a tím jsme tady získali bod. Pak jsme měli štěstí v nájezdech, které přinesly druhý."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články