Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň si poradila s Třincem a upevnila si třetí místo v tabulce

Duel třetího se čtvrtým extraligové tabulky lépe zvládli plzeňští hokejisté. Na domácím ledě porazili hosty z Třince 5:2. Domácí zabrali po dvou prohrách, naopak Oceláři nenavázali na předešlé tři výhry. Na průběžně druhou Spartu navíc klub ze západu Čech ztrácí jediný bod.

Dvě asistence si připsal nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš, třinecký Wojtek Wolski naopak poprvé v české nejvyšší soutěži vyšel bodově naprázdno.

Úvod patřil hostům. Kapitán Ocelářů Adamský ve druhé minutě ještě zblízka neuspěl, ale vzápětí při přečíslení dvou na jednoho přihrál Ondřej Kovařčík Chmielewskému, jenž bez přípravy otevřel skóre. Za chvíli v dobré pozici pálil mimo nekrytý Michal Kovařčík a domácí ještě několikrát zachránil gólman Frodl.

V 10. minutě ovšem po výjezdu obránce Janka přes celé hřiště dokázal po zblokovaném pokusu Maláta první střelou Indiánů pohodlně vyrovnat Vracovský. Hra se poté vyrovnala a pět minut před pauzou po náporu první formace domácích upravil šikovnou tečí Budíkovy nabídky Zdráhal na 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Třinec

Hosté na začátku prostřední části nezužitkovali přesilovou hru a naopak Mertl vracející se z trestné lavice při akci dvou na jednoho jen těsně minul třineckou branku. Ve 23. minutě ovšem bek Doudera projel po levém křídle a po objetí branky připravil Ondřeji Kovařčíkovi pohodlné vyrovnání na 2:2. Domácí se poté znovu začali prosazovat směrem dopředu a zaměstnali gólmana Ocelářů Štěpánka.

Po polovině utkání vystihl rozehrávku soupeře Mertl a Vráblík opakovanou dorážkou vrátil Plzni vedení. Hosté ve snaze rychle odpovědět více otevřeli hru a jen se štěstím přečkali brejk Indiánů, na jehož konci nejstarší domácí hráč Kracík v tísni nestihl usměrnit puk do odkryté branky. Na konci druhé třetiny s vypětím všech sil přečkali Oceláři plzeňskou přesilovku.

Ve 43. minutě propadla Štěpánkovi do sítě díky cloně nenápadná střela Budíka od modré čáry. Hosté následně nedokázali odpovědět při vyloučení Janka a náznak jejich náporu uťal faul Gernáta. Oceláři ztráceli nervy a nedovolený zákrok Hrni v útočném pásmu potrestal v 54. minutě přesilovkovou dorážkou Gulašova pokusu na konečných 5:2 Mertl.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Vracovský (Malát), 15. P. Zdráhal (Budík, Gulaš), 32. Vráblík (Mertl), 43. Budík, 54. Mertl (Gulaš) - 3. Chmielewski (O. Kovařčík), 23. O. Kovařčík (M. Doudera). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Hynek. Vyloučení: 6:6, navíc Kodýtek (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6011.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Jánošík, Pulpán, Vráblík, Jank - Gulaš, Mertl, P. Zdráhal - Pour, Kracík, Kantner - Rob, Kodýtek, V. Němec - Vracovský, Přikryl, Malát. Trenér: Čihák.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát - M. Růžička, P. Vrána, Dravecký - M. Stránský, Wolski, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Na ledě byla vidět velká kvalita Třince, mají nabitou sestavu výbornými hráči. Výsledek neodpovídá průběhu dění na ledě. Na nás se podepsaly problémy se sestavou a dvě předchozí porážky. Byli jsme dnes úžasně efektivní, když jsme z menšího počtu střel vytěžili pět gólů a to rozhodlo o výsledku. Na druhou stranu kluci dělali, co mohli a zaslouží si pochvalu."

Václav Varaďa (Třinec): "Měli jsme velmi dobrý vstup, dobrý pohyb nám přinesl rychle branku. Dělali jsme soupeři problémy v jejich obranném pásmu. Potom jsme udělali jednu hrubku a nechali jsme si lacině srovnat zápas. I další branka byla hodně laciná. Dnešní utkání to provázelo. Hráči to odpracovali, ale individuálními chybami jsme o zápas přišli. Plzeň nám odskočila o pár branek a pak už bylo těžké se prosadit. Nasazení a snaha tam byla, ale dnes jsme si to zkušeně nepohlídali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články