Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň si pohrála s Litvínovem. Na sedmibrankové kanonádě se podílel hattrickem Gulaš

Po první třetině nic nenasvědčovalo litvínovskému debaklu. Hokejisté Plzně v 38. kole extraligy vedli po prvních dvaceti minutách doma nad Litvínovem díky Pourově brance 1:0, nakonec zvítězili přesvědčivě 7:1. Od druhé části totiž rozjeli díky využitým přesilovkám kolotoč, na němž se vyžíval celkem čtyřbodový Milan Gulaš (3+1) či tříbodový Jan Kovář (0+3).

"První třetina byla náročná. Konečný výsledek je trochu zkreslený. Ve druhé třetině se to lámalo a nám tam padaly góly," zhodnotil průběh utkání plzeňský obránce Peter Čerešňák, který pomohl k výhře dvěma góly a asistencí.

"Nevím, zda jsem někdy měl takový podobný zápas. Zrovna poprvé v sezoně přijeli sem do Plzně rodiče. Teď to společně oslavíme dobrou večeří. Zřejmě mi jejich přítomnost nosí štěstí," doplnil pětadvacetiletý slovenský reprezentant.

Již úvodní část patřila domácím. Ve druhé minutě ještě Kracík neuspěl tváří v tvář proti Janusovi, ale o pět minut později po rychlé kombinaci celého prvního útoku Indiánů překonal litvínovského gólmana z mezikruží Pour. Hosté nestíhali a pomáhali si fauly. Kanonýr Němec ovšem v přesilovce zblízka neuspěl. Litvínovští se směrem dopředu připomněli až v 15. minutě, kdy Trávníček ani opakovanou střelou nepřekonal ležícího gólmana Frodla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Po pauze opět převzali iniciativu lépe se pohybující domácí. Ve 27. minutě Gulaš svůj únik během početní výhody po hákování Suchánka neproměnil, z následného střílení už ale po úspěšném forhendovém blafáku zvýšil na 2:0. O 50 vteřin později v pokračující přesilové hře přidal třetí branku ranou z voleje od modré čáry Čerešňák.

"Za stavu 1:0 jsme si pomohli góly v přesilovkách. To je moc důležité. Je to obrovské plus pro tým, když tím soupeři odskočí," pochvaloval si tři využité početní výhody během utkání čerstvě šestatřicetiletý Jaroslav Kracík.

"Jeden zápas se to od nás blíží ideálu a pak to takové zase není. Snažíme se je hrát jednoduše. Dát to nahoru na obránce a stát před bránou na teč a dorážky," komentoval plzeňskou přesilovkovou taktiku zkušený tvořivý centr.

Viditelně otřesení hosté se dostávali pod drtivý tlak, ale se štěstím přečkali několik gólových šancí. Až Beránkovo vyloučení ve 37. minutě potrestal nechytatelnou bombou bez přípravy z levého kruhu Gulaš. Krátce před druhou sirénou dokázal po šikovné zadovce Trávníčka nekrytý Petružálek alespoň snížit.

Pouhých 25 vteřin po začátku závěrečné třetiny dorazil Čerešňákovu střelu do sítě Gulaš a trefou na 5:1 dokonal hattrick. Vzápětí ještě mohl zdramatizovat zápas Kašpar, v dobré pozici ale napálil pouze brankovou konstrukci. Zbytek hrací doby už znovu ovládali Indiáni, kteří své akce spíše přehrávali.

Agilní Kracík při přečíslení trefil v 50. minutě levou tyč, ale za chvíli během další přesilovky připravil šikovným prostrčením šestý gól Čerešňákovi. "Dostal jsem přihrávku od Jardy (Kracíka) a všimnul jsem si, že jsem tam sám. Hlavně jsem se v hlavě soustředil na to, abych trefil bránu. Gól byl potom bonus," popsal svoji druhou trefu zápasu Čerešňák.

Na konečných 7:1 upravil po individuálním průniku v oslabení Kantner. "Jsme moc rádi za další výhru. Týmu vždy pomůže nějaká dlouhá vítězná série. Potřebujeme sbírat body, nyní se láme sezona," potěšila Čerešňáka pátá výhra v řadě.

"Vážíme si toho, že se nám momentálně daří. Lépe se pak chodí do práce. Atmosféra je pak lepší a na ledě je to vidět," dodal k vítězné sérii Kracík.

HC Plzeň - HC Litvínov 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 6. Pour (Jan Kovář, Gulaš), 27. Gulaš z trest. střílení, 28. Čerešňák (Kratěna, Kracík), 37. Gulaš (V. Němec, Jan Kovář), 41. Gulaš (Čerešňák, Jan Kovář), 54. Čerešňák (Kracík, Pulpán), 59. Kantner - 40. J. Petružálek (Trávníček). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Jindra, Zíka. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5432.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kratěna, Kracík, V. Němec - Indrák, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Litvínov: Janus - Trončinský, Ščotka, Graborenko, L. Doudera, Suchánek, Baránek, od 28. navíc Šesták - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Kašpar, P. Svoboda, Helt - Válek, V. Hübl, Jurčík - Havelka, M. Hanzl, Jícha. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Klíčový byl vstup do utkání. Musím pochválit tým za to, že jsme začátek zvládli. Dali jsme z toho gól. Ke konci první třetiny se hra vyrovnala. V kabině jsme si to řekli a začali jsme od druhé třetiny hrát znovu dobře. Byli jsme na puku, byli jsme důrazní a začali jsme dávat góly. Jsme za výsledek rádi, ale nepřeceňujeme to a jsme v klidu. Je to hezké, ale za dva dny je další zápas. Jsem spokojen s tím, že jsme dali tři góly v přesilovce. Dnes jsme to odmakali a zaslouženě jsme vyhráli."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "My jsme nehráli vůbec dobře. Nedařilo se nám tak jako venku v Brně a Liberci. Neměli jsme pohyb a nebyli jsme důrazní. Ve všech atributech hry nás Plzeň od začátku do konce předčila. Výsledek je pak takový, jaký je. Když budeme sedět tak často na trestné lavici, těžko porazíme kohokoli. Chyběla nám tam samozřejmě touha po vítězství. Musím zopakovat, že Plzeň byla lepší nejen v bruslení, ale ve všech herních atributech a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články