Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň si po výhře nad Litvínovem upevnila první místo

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 27. kole Litvínov 3:2 a po třetí výhře v řadě si upevnili první místo v tabulce. Po bezbrankové úvodní části si domácí zajistili v prostřední třetině dvoubrankové vedení a hráči Vervy už ve třetí třetině stačili pouze snížit. V dresu Indiánů se blýskli brankou a asistencí Ondřej Kratěna s Janem Kovářem.

Plzeň - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Domácí v sestavě postrádali zraněného nejproduktivnějšího hráče Vlasáka a úvod utkání patřil lépe se pohybujícím hostům. Střelu nekrytého Martynka z mezikruží ale dokázal v sedmé minutě gólman Mazanec vyrazit a stejný hráč ho nepřekonal ani o čtyři minuty později pokusem bez přípravy. Naopak z protiútoku vyslal Jeřábek dlouhým pasem do sóla Straku, plzeňský kapitán však zakončil nad Francouzovu branku. Domácí postupně převzali iniciativu a v 16. minutě musel litvínovský gólman při přesilovce Západočechů vytěsnit na poslední chvíli mimo střelu Baleje z bezprostřední blízkosti.

Krátce před koncem první třetiny si Indiáni vynutili velký nápor v obranném pásmu hostů, ale ti díky pozornému Francouzovi odolali. Na začátku prostřední části už se domácí radovali, když v přesilové hře po příhře Kratěny pohodlně skóroval Kovář. Centr druhého útoku Plzně mohl vzápětí přidat gól po zaváhání Posmyka. Ve vlastním oslabení ovšem vypálil těsně nad. Špatná litvínovská přesilovka vyvrcholila ve 25. minutě trefou St. Pierra na 2:0 po spolupráci se Strakou. Za chvíli hosty od další pohromy uchránil Francouz proti pokusu Kašpaříka při dalším přečíslení.

Po polovině utkání zahrozil táhlou střelou Trávníček, ale Mazanec odolal a z protiútoku po ideální přihrávce Gulaše vypálil osamocený Johnson pouze do připraveného Francouze. Chvilkové vzepjetí Vervy korunoval ve 34. minutě po šikovné přihrávce Hanzla od zadního hrazení Trávníček kontaktním gólem. Domácí zareagovali ofenzivním náporem. Marušákova střela se ještě neujala, ale ve 36 minutě po Kovářově přihrávce zpoza branky zvýšil na 3:1 Kratěna.

V závěrečné třetině pokračovali aktivněji domácí, ale ve 49. minutě zaváhal za vlastní brankou Jeřábek a Baláž rychle zasunul kotouč do sítě. Kontaktní gól hosty povzbudil a v defenzivě nervózně hrající Plzeň se obávala o výsledek. Navíc v 54. minutě Kovář při samostatném úniku nepřekonal Francouze a v následné přesilovce nezužitkovali své příležitosti Johnson s Kašpaříkem. Hosté v poslední minutě hráli bez brankáře, jenže Trávníček ležícího Mazance nepřehodil.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Jan Kovář (Johnson, Kratěna), 25. St. Pierre (Martin Straka, Gulaš), 36. Kratěna (Jan Kovář, Pletka) - 34. Trávníček (Hanzl, Martynek), 49. Baláž (Martin Frolík). Rozhodčí: Polák, Minář - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5151.

Plzeň: Mazanec - Marušák, St. Pierre, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Havlíček - Balej (33. Schleiss), Jan Kovář, Kratěna - Johnson, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Zeman, Kouslík, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Martin Frolík, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Michal Straka (Plzeň): "Byl to vyrovnaný zápas. Obě mužstva se soustředila na obranu středního pásma, protože chybu by soupeř potrestal. Oba týmy už letos daly přes osmdesát gólů. Na obou stranách podali výborný výkon gólmani. Myslím, že utkání rozhodl náš gól v přesilovce, protože naopak soupeř své početní výhody nevyužil. Chybí nám dva zkušení obránci, ale mladí se chytli své příležitosti dobře. Balej odstoupil, protože dostal ránu do oblasti ledvin."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Věděli jsme, že Plzeň vede tabulku, a přijeli jsme s tím, že se budeme snažit co nejdéle držet stav 0:0. Jestli chceme s takovým soupeřem myslet na úspěch, tak musíme ze dvou šancí jednu proměnit. To se nám v první třetině nepodařilo. Ve druhé třetině jsme byli zakřiknutí, Plzeň nás dostala pod tlak a vlastně v ní rozhodla. Ve třetí třetině už jsme neměli co ztratit a podařilo se nám utkání zdramatizovat. Při troše štěstí jsme mohli vyrovnat, ale za laxní výkon ve druhé třetině jsme si nezasloužili bodovat. Na rozdíl od soupeře jsme nevyužili přesilovku; hrajeme je v posledních zápasech žalostně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články