Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plzeň si i díky hattricku Sýkory poradila se Slavií

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 43. kole Slavii Praha 5:3 a v tabulce se přiblížili šestým Pardubicím na čtyři body. V útočně laděném utkání dokázali hosté v prostřední časti srovnat, a dokonce se dostali do vedení. Ještě do druhé sirény ovšem dvěma inkasovanými slepenými góly znovu prohrávali a ve třetí třetině trefou do prázdné branky plzeňský Ján Sýkora dokončil hattrick. Západočeši tak vyhráli devátý z posledních jedenácti domácích zápasů.

Domácí fanoušci na začátku utkání skandováním poděkovali Václavu Pletkovi za odvedené služby Plzni a právě zkušený útočník mohl záhy otevřít skóre. Po chytré přihrávce Bednáře ovšem zblízka nepřetlačil klečícího Machovského. Gólman Indiánů musel za chvíli likvidovat také ránu nekrytého Beňoviče. Poté se směrem dopředu osmělili také domácí, jenže Furch zlikvidoval volej Kubalíka z bezprostřední blízkosti a v 7. minutě ukončil samostatnou akci Bližňáka vypíchnutím puku. Překvapivě aktivní Slavia se ujala vedení ve 12. minutě díky využité přesilovce, když se od modré čáry prosadil ranou z voleje Bednář.

Domácí inkasovaný gól probudil a vynutili si nápor. Pokus Kratěny z mezikruží ještě Furch kryl, ale v 17. minutě během dvojnásobné početní výhody vyrovnal po přihrávce Schleisse Ján Sýkora. V úvodu prostřední části nevyužili hosté dvě přesilové hry za sebou a naopak ve 24. minutě nechali před brankou volného Jána Sýkoru, který po příhře Johnsona od zadního mantinelu upravil na 2:1. Poté domácí nezužitkovali 81 vteřin dlouhou početní výhodu čtyři na tři a povzbuzená Slavia díky dobrému pohybu hrozila z brejků.

Ve 35. minutě Vlasák ideálně připravil vyrovnávací trefu Bednářovi a dvě minuty na to po závaru v útočném pásmu dokonal obrat na 2:3 důrazný Doležal. Vedení však hosté neudrželi ani minutu, když se po průniku přes celé hřiště protáhl až před Furcha Johnson a v pádu pohotově zakončil. O 46 vteřin později navíc překvapivou střelou od pravého hrazení přidal čtvrtý plzeňský gól Lev.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili hosté s aktivním napadáním rozehrávky Indiánů. S dorážkou Čermáka i střelou Bednáře si ale Machovský poradil a v posledních deseti minutách převzali iniciativu znovu domácí. Nevyužili ovšem přesilovku a v 54. minutě zahrozil tvrdou střelou z levého kruhu agilní Bednář. Tři minuty před koncem netrefil odkrytou branku Schleiss, ale definitivně rozhodl o výhře domácích Ján Sýkora svojí třetí trefou při power play Slavie.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Slavia

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. J. Sýkora (Schleiss, Jeřábek), 24. J. Sýkora (Johnson, Pulpán), 38. Johnson (Jeřábek), 39. Lev (Kubka), 59. J. Sýkora - 12. Bednář (Šenkeřík, Sklenář), 35. Bednář (Vlasák), 37. J. Doležal (Šenkeřík, Stránský). Rozhodčí: Hejduk, Polák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5 209.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Lev, Kubalík - Balej, T. Sýkora, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Slavia: Furch - Šenkeřík, Kolařík, Šulc, Krejčí, A. Růžička, Beňovič, J. Novák - Vlasák, Bednář, Pletka - Holec, Vas, Kolář - Stránský, J. Doležal, Sklenář - Andres, M. Čermák, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Pro nás to byl klíčový zápas. Věděli jsme, že Slavia po nás od začátku půjde. Zápas byl poznamenaný událostí, která se stala před zápasem (úmrtí Václava Straky). Všichni v klubu to vnímali a byla to pro nás dnes srdcařská záležitost. Jsme rádi za tři body, ale předvedenou hru bychom si představovali lepší. Hlavně ve druhé třetině jsme se se soupeřem gólově přetahovali a bylo pro mančaft hodně důležité, že jsme si do druhé přestávky dokázali vzít vedení zpět."

Josef Beránek (Slavia Praha): "Do utkání jsme vstoupili dobře. Snažili jsme se o aktivní hru po celý zápas, který byl vyrovnaný. O jeho osudu rozhodly dva góly na konci druhé třetiny, kdy jsme během dvou minut přišli o vedení. Ve třetí třetině jsme se snažili o vyrovnání. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale chyběl nám v nich větší klid na hokejce. Pak jsme hráli bez brankáře vabank a dostali jsme pátý gól. Chci pochválit kluky za předvedenou hru, byli jsme Plzni rovnocenným soupeřem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články