Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň se v Chomutově na výhru nadřela, potřebovala nájezdy

Chomutov - Ve 22. kole hokejové extraligy vedoucí Plzeň po dvou prohrách zabrala a porazila Chomutov na jeho ledě 3:2 po samostatných nájezdech. Za domácí se střelecky opět prosadil Yorick Treille, který ve dvou zápasech od svého příchodu zaznamenal dvě branky, ale dnešním hrdinou byl hostující Ondřej Kratěna, jenž vyrovnal na 2:2 a poté byl jediným úspěšným exekutorem nájezdů.

Chomutov - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

V první třetině se hrál z obou stran opatrný hokej, oba týmy vycházely ze zabezpečené obrany. Největší příležitosti tak nabídly pro obě mužstva přesilové hry. Hosté svoji přesilovku využili, když skórovali po nádherné kombinaci po ose Vlasák, Gulaš a Pletka. Gulaš našel přihrávkou zpoza brány Pletku a pro toho nebyl problém poslat Západočechy do vedení. Druhá třetina nabídla otevřenější hokej, hlavně ze strany domácích. Hned na začátku se blýskl výborným zákrokem domácí brankář Kostúr, který sám proti plzeňskému útočníkovi vykopl beton vysoko do vzduchu a zabránil jistému gólu.

Domácí se dvakrát dostali do přečíslení, ale Kostúrův protějšek Rask jejich příležitosti zlikvidoval. V závěru třetiny se Pirátům dvěma góly povedlo otočit vývoj zápasu. Nejdřív Duda krásnou přihrávkou uvolnil Treilleho, kterému stačilo před Raskem nastavit hokejku, a puk zapadl do horního růžku. Po 98 sekundách Piráti vstřelili další branku z bezprostřední blízkosti, když Hruška protlačil do sítě Kraftovu přihrávku. Hned po 47 sekundách třetí třetiny byl vyloučen domácí Hřebejk za podražení a hosté přesilovku opět využili.

Domácí obránci nechali před Kostúrem několikrát dorážet Kratěnu a ten nakonec protlačil puk za brankovou čáru. Ve zbytku třetiny se obě mužstva vrátila k opatrnému hokeji ve snaze neinkasovat branku. Na straně domácích měl největší příležitost Chimera, který jel sám na Raska, ale ten betony sklapl k sobě včas. Na druhé straně kontroval Kratěna, jenže zakončil nepřesně.

V prodloužení měl velkou šanci plzeňský Jan Kovář, který se objevil sám před Kostúrem, ale ranou po ledě ho nepřekonal. Další šance se naskytla hostům necelé dvě minuty před koncem prodloužení, když byl vyloučen Frolík za podražení. Hosté přesilovku nevyužili, 14 sekund před koncem nastavené pětiminutovky byl navíc vyloučen Pletka. Na řadu přišly nájezdy, v nichž jako první z nominovaných hráčů zvládl svoji roli Kratěna a Pulpán už nedokázal odpovědět.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Y. Treille (Duda), 40. D. Hruška (Kraft, Palin) - 12. Pletka (Gulaš, Vlasák), 42. Kratěna (Johnson, Dan Růžička), rozhodující nájezd Kratěna. Rozhodčí: Turčan, Souček - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:6 Využití: 0:2. Diváci: 4915.

Chomutov: Kostúr - Rýgl, Jurčina, Palin, Pulpán, Pavlas, Macháček, Rutta - Lušňák, Michael Frolík, Chimera - D. Hruška, Kraft, Hřebejk - Y. Treille, Duda, Důras - K. Ton, Sikora, Hromas. Trenéři: J. Doležal st. a Antonik.

Plzeň: Rask - Dan Růžička, St. Pierre, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Johnson - Dvořák, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Havlíček. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Jiří Doležal st. (Chomutov): "Zápas jsme začali velmi dobře, v první třetině jsme se do 10. minuty tlačili na stranu Plzně, chtěli jsme hrát aktivně a agresivně, což se nám dařilo. Zabrzdila nás přesilovka soupeře, když jsme udělali hloupý faul a Plzeň nás potrestala. I když jsme věděli, že to takhle budou hrát, stejně jsme to neubránili. Druhá třetina byla z naší strany trochu křeč, i když jsme tam měli náznak šance a trefili tyčku. Pak jsme srovnali a dali náhodný gól na 2:1. Nástup do třetí třetiny hodně ovlivnil tenis na kostce, když se hráči moc nesoustředili a zase jsme udělali hloupý faul za bránou a v oslabení inkasovali. Chtěli jsme vyhrát za tři body, ale gólmani chytali výborně. Pak Kratěna rozhodl v nájezdech."

Milan Razým (Plzeň): "Po dvou porážkách jsme chtěli zabrat; i přesto, že jsme dvakrát prohráli, tak jsme nehráli špatně. Body nám to nepřineslo, tak jsme chtěli dnes nějaký bod urvat. Šli jsme do vedení v první třetině, v druhé jsme svoje šance nevyužili a v samotném závěru třetiny domácí otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch. Naším cílem v poslední třetině bylo aspoň vyrovnat, co se nám povedlo. Nájezdy jsou samozřejmě o štěstí, ale Tukka Rask chytá výborně, takže jsme si na ně věřili. Získali jsme druhý bod a myslím si, že i podle předvedené hry jsme si ho zasloužili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články