Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň se Slavií před kamerami, Pardubice jedou do Chomutova

Praha - Hokejisté druhého Zlína a Vítkovic, kteří bojují o účast v play-off, změří síly ve 41. kole extraligy. O přetržení série tří porážek bude usilovat vedoucí Plzeň proti pražské Slavii, mistrovské Pardubice míří na led nováčka do Chomutova. Utkání Plzeň – Slavia sledujte od 18:00 živě na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

17:00 Třinec – Karlovy Vary

Třinec nastřádal v třetí čtvrtině extraligy 28 bodů a vytvořil tím klubový rekord v nejvyšší soutěži. Díky tomu mohou Oceláři, kteří se v pátek utkají s Karlovými Vary, stále spřádat plány na zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Ze třetí příčky ztrácejí na Plzeň 11 bodů, mají ale zápas k dobru. "Prioritním cílem je umístění do šestky. Chceme mít přímý postup do play-off, raději se držíme při zemi," uvedl kouč Josef Turek.

Karlovy Vary vybojovaly v soubojích s Oceláři v této sezoně jen bod. Díky zlepšené formě v posledních zápasech však opět pokukují po možnosti zahrát si předkolo. Na desáté místo ztrácejí po třech výhrách ze čtyř utkání čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 41. kolem hokejové extraligy

17:30 České Budějovice - Litvínov

České Budějovice čeká duel s Litvínovem. Zatímco Jihočeši potřebují body na své cestě mezi desítku, soupeř by rád uhájil postavení v první šestce. "Litvínov má rovnováhu ve hře dopředu a dozadu. Poctivou defenzivu doplňují v útoku kreativní hráči jako Hübl, Lukeš či Piroš," podotkl kouč Jihočechů Peter Draisaitl.

Zatímco Českobudějovičtí si připsali dvě výhry na nájezdy po předchozích pěti porážkách, Litvínov naposledy zdolal vedoucí Plzeň a vyhrál doma už popáté za sebou. Venku ovšem svěřenci kouče Vladimíra Jeřábka vyšli třikrát po sobě bodově naprázdno.

17:30 Zlín - Vítkovice

Druhý Zlín je v duelu s devátými Vítkovicemi sice papírovým favoritem, proti Ostravanům se mu však v sezoně příliš nedařilo. Ze tří vzájemných zápasů získali pouze bod. "Vítkovice bojují o každý bod. My jsme ale v podobné situaci, neboť si chceme zajistit co nejdříve postup do play-off," řekl kouč Rostislav Vlach. Navzdory rozdílu v postavení v tabulce vnímá Vítkovice jako kvalitního protivníka. "Jsou nebezpeční v přesilovkách. Mají dobrého gólmana i zkušené útočníky," dodal zlínský kouč.

Vítkovicím nevyšla poslední dvě utkání na domácím ledě proti papírově slabším soupeřům a hlavně středeční prohra s Karlovými Vary dopálila kouče Petera Oremuse. Trenér slibuje, že se laxní přístup některých hráčů odrazí už v přípravě na páteční zápas ve Zlíně. "Projeví se to velkými změnami v sestavě," předeslal Oremus.

17:30 Chomutov - Pardubice

Obhájce titulu z Pardubic si nadále zahrává s ohněm a nedaří se mu upevnit pozici v první desítce. Na ledě posledního Chomutova chtějí desátí Východočeši odčinit domácí ztrátu ze zápasu s předposledním Libercem. Piráti i kvůli tomu ztrácí z poslední příčky čtyři body a propastných 12 na místa zajišťující předkolo play-off. Už čtyřikrát po sobě nebodovali a dali v této sérii jen pět branek.

Pardubičtí mají před zápasem starosti sami se sebou, neboť jim chřipka kosí jednoho hráče za druhým. "Věřím, že se nějakým způsobem dáme dohromady. Musíme hrát zodpovědně odzadu a s agresivitou a nasazením v útočném pásmu soupeře. Tohle nám v úterý zejména v první třetině chybělo," prohlásil asistent trenéra Ladislav Lubina.

18:00 Plzeň – Slavia (ČT sport)

Vedoucí Plzeň si poprvé v sezoně připsala tři porážky za sebou, byť ve dvou z těchto zápasů bodovala. Tentokrát ji čeká čtvrtá Slavia, která by v rozporu s předsezonními papírovými předpoklady ráda proklouzla přímo do čtvrtfinále play-off.

"Nebude to jednoduché, ale rádi bychom uspěli i v Plzni, aby domácí neukončili tu sérii zrovna s námi," uvedl asistent trenéra Ondřej Weissmann.

18:30 Sparta – Liberec

Sparta se může v souboji s Libercem těšit na vyprodané hlediště. "Zápas bude mít určitě vynikající atmosféru, my bychom rádi diváky potěšili vítězstvím," řekl asistent trenéra Jan Votruba k utkání, na které mají vstup zdarma členové integrovaného záchranného systému. Sparťané vyhráli již pětkrát za sebou a po bídném rozjezdu sezony jsou těsně za první šestkou. Před Libercem se ale mají na pozoru. "Liberec v posledních dvou utkáních s Kladnem a hlavně s Pardubicemi předvedl vynikající výkony a potvrdil narůstající formu," řekl Votruba.

"My jsme v Pardubicích odehráli opravdu výborné utkání a po psychické stránce šlo o velké povzbuzení, velkou posilou se navíc ukazuje být Marek Schwarz," pochvaloval si liberecký kouč Filip Pešán. Schwarz přišel nedávno právě ze Sparty za Marka Pince, ale na jeho úkor dostává zatím přednost v týmu Pražanů Marcel Melicherčík. Ve vzájemném souboji mohou oba nastoupit. "Věříme, že to bude naše výhoda, když zná domácí hráče. Jejich ofenzivní síla je velká, musíme hrát jako v Pardubicích. Bude to hodně o bruslení, bojovnosti a nasazení," doplnil Pešán.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články