Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň se odvolala proti odpočtu bodů

Praha - Vedení extraligové Plzně se podle očekávání odvolalo proti odpočtu devatenácti bodů, o které přišlo kvůli chybě při registraci svých dvou hráčů před sezonou. Obrátit se na Odvolací komisi Asociace profesionální klubů ledního hokeje plánuje i Mladé Boleslav. Kladno, které přišlo o nejméně bodů, verdikt akceptovalo. O trestu pro tři kluby, jejichž zástupci udělali shodnou administrativní chybu, rozhodl ředitel soutěže Stanislav Šulc 19. listopadu. "Argumentů je tam celá řada, ale zatím je nechceme do detailů rozkrývat. Je korektní, aby si je nejprve přečetla odvolací komise, případně ředitel extraligy," uvedl právní zástupce Plzně Tomáš Tesař pro iDnes.cz.

Západočeši odvolání odeslali e-mailem i poštou jako doporučený dopis. Mladá Boleslav plánuje stejný krok učinit v pátek. "Určitě tak učiníme. Myslím si, že nehraje roli, zda tak učiníme dnes, nebo zítra," řekl generální manažer Cyril Suk.

Všechny tři kluby chybovaly při registraci hráčů, kteří následně startovali v soutěžních zápasech neoprávněně, na začátku sezony. Mladá Boleslav se starty Jiřího Marušáka a Tomáše Divíška provinila v 18 zápasech a přišla o 22 bodů. Plzeň, která nasadila neoprávněně Petra Přikryla a Tomáše Frola celkem ve 14 duelech, přišla o devatenáct bodů. Kladno mělo nesrovnalosti u Jindřicha Kotrly v šesti duelech a ztratilo šest bodů.

Případ nyní bude řešit Odvolací komise APK LH, která pracuje ve složení Mojmír Šatava, Martin Urban, Zdeněk Haber, Bohumil Kožela a Vladimír Šubrt. V případě, že komise verdikt ředitele extraligy potvrdí, je možné, že se vedení obou klubů obrátí na civilní soud. O tomto řešení už jejich zástupci mluvili, opírají se o analýzy uznávaných institucí: Legislativní rady vlády a Ústavu státu a práva Akademie věd. APK má však k dispozici rozbory těchto analýz, které dávají za pravdu Šulcovu výkladu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články